Plop up leikittää Hop lopin entisissä tiloissa Porin Puuvillassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yhdysvallat laatii ärhäkkää antidopinglakia Venäjän varalle

30.1.2019 12:42 | Päivitetty 30.1.2019 12:52

Yhdysvalloissa puuhataan järeitä keinoja järjestelmällisen dopingin kitkemiseksi urheilusta. Senaattori Sheldon Whitehouse ja Yhdysvaltain antidopingtoimiston johtaja Travis Tygart kertoivat tiistaina lainsäätäjien suunnittelevan lakia, jonka perusteella ylhäältä johdetusta dopingista voitaisiin tuomita jopa miljoonan dollarin sakko ja kymmenen vuoden vankeusrangaistus.

–  Globaalisti toimivaa antidopingjärjestelmää täytyy kehittää, koska nykyisin vain urheilijat joutuvat teoistaan vastuuseen ja valtiot selviävät olympiaurheilua murentavasta huijauksesta rangaistuksetta, Tygart perusteli.

Antidopingtyöhön kaivataan tehostettuja toimia Venäjän dopingjärjestelmän takia. Richard McLarenin raportin mukaan Venäjällä toimi valtiojohtoinen järjestelmä, johon kuului yli 30 lajia ja yli tuhat urheilijaa vuosina 2011–15.

–Tiedämme kokemuksesta, että Venäjän korruptoituneen hallinnon sopimattomaan käytökseen on vastattava voimalla, Whitehouse sanoi.

–Kaikki muu vain rohkaisee heitä väärinkäytöksiin. Maailman antidopingtoimiston Wadan ja Kansainvälisen olympiakomitean toimet Venäjän dopingskandaalin yhteydessä ovat olleet murheellisen riittämättömiä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: