VaLePa hävisi suoraan kolmessa erässä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Elämys tuli Kemerovon näytöksestä: "Minkäs teet, kun kaveri vetelee puoli metriä torjunnan yli"

VaLePan Erik Sundberg yritti päästä läpi tiiviin venäläispuolustuksen.

30.1.2019 22:29

Kaupin urheilukeskuksen täyttänyt lentopalloyleisö odotti kieli pitkällä VaLePan ja Kuzbass Kemerovon välistä eurokamppailua.

Peräti 2 463 -päinen katsojajoukko sai hienon elämyksen, vaikka sisältö ei ollut toivotun kaltainen.

Kivikova venäläisvieras otti VaLePalta luulot pois heti avauserän ensimmäisissä palloissa ja vei CEV-cupin puolivälierän vakuuttavasti 3–0 (25–17, 25–20, 26–24).

Näin sastamalalaisjoukkueelle jäi lähes toivoton tehtävä toiseen osaotteluun. Se pelataan 13. helmikuuta kaukana Keski-Siperiassa.

Otteluparin voittaja kohtaa välierissä joko turkkilaisen Galatasarayn tai belgialaisen Lindemans Aalstin.

Niin – se elämys.

Keskiviikkoillan esityksen jälkeen ei tarvitse ihmetellä, miksi Tuomas Sammelvuon luotsaama Kemerovo keikkuu Venäjän superliigan kakkosena heti suuren ja mahtavan Zenit Kazanin kintereillä.

Isoin ero on fyysisyydessä. Kemerovon pelaajat lyövät palloa kovempaa ja korkeammalta kuin Suomen liigassa on totuttu.

–Hakkuri (Victor Poletaev) oli aika jäätävä kaveri. Minkäs teet, kun kaveri vetelee puoli metriä torjunnan yli, VaLePan hakkuri Urpo Sivula päivitteli.

Muutenkin vaatimustaso oli ihan eri luokkaa kuin kotimaisia kärkijoukkueita vastaan. Liigan keskikastista puhumattakaan.

–Kaveri pelasi hyvin, mutta toisaalta me olimme huonoja. Taas kerran, kun oli iso peli. En ymmärrä, miksi ryhdymme jäpittämään aina näissä paikoissa, Sivula manasi.

Kun omasta pelistä katoaa rentous, Kemerovon tasoisia joukkueita vastaan ei ole voittosaumoja.

–Kun pelaisimme omalla tavallamme rennosti ja yksinkertaisesti, tulisi paras tulos. Nyt tulee jatkuvasti neuvoja joka suunnasta. Ei voi olla niin, että kokeillaan kesken pelin seitsemää eri taktiikkaa, Sivula hämmästeli.

Sivula otti esimerkiksi Kemerovon maajoukkueliberon Lauri Kermisen.

–"Late" hoitaa oman tonttinsa hötkyilemättä ja luo rauhallisuutta vieruskavereihin.

 Sivula hoiti oman tonttinsa hienosti. Hän uskalsi tehdä kovia ratkaisuja ulottuvaa torjuntaa vastaan ja tehtaili hyvän saldon 15/+7.

–Oma peli sujui ihan ok, mutta parempaankin oli eväitä. "Mesko" (Mikko Esko) tarjoili taas hienoja paikkoja, mutta tuli puristettua liikaa. Aina ei tarvitse vetää hampaat irvessä. Välillä pisteen voi saada muutenkin.

Sammelvuo sai ladattua Kemerovon huippuiskuun, vaikka joukkuetta odottaa lauantaina vielä tärkeämpi kamppailu Venäjän superliigassa.

Silloin viime vuosien valtias Kazan saapuu vieraaksi Kemerovoon.

–Sovimme etukäteen, että unohdamme nyt Venäjän liigan kokonaan – ja onnistuimme siinä. Valmistautuminen meni nappiin, Kerminen kehui.

Kerminen viihtyi erinomaisesti suomalaisyleisön edessä.

–Tämä oli kaikin puolin hieno tapahtuma, hän suitsutti.

Sammelvuo tuli pukukopista halliin tietoisesti vasta viime tingassa.

–Tiesin, että kaikki tutut tulevat kättelemään ja taputtelemaan. Halusin, etteui poikien keskittyminen häiriinny millään tavalla. Silti on myönnettävä, että fiilis oli erikoinen, Sammelvuo kuvaili.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos