Readly Express oli urhea kolmas – Prix d’Amerique Baziren juhlaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Readly Express oli urhea kolmas – Prix d’Amerique Baziren juhlaa

Readly Express taisteli voitosta loppuun asti Pariisissa.

27.1.2019 19:18

Timo Nurmoksen valmentama Readly Express taisteli leijonan lailla Prix d’Ameriquen voitosta sunnuntaina Vincennesissä ja sijoittui kolmanneksi. Jean Michel Bazirella oli kolme hevosta Ameriquessa. Belina Josselyn voitti, Looking Superb otti kakkossijan ja Davidson du Pont oli neljäs.

Lähtö viivästyi, kun keltaliivit ilmestyivät radalle. Järjestyshenkilökunta hoiti tilanteen, mutta aikaa kului. Tästä ei pitänyt kolmatta Amerique-voittoa tavoitellut ranskalaissuosikki Bold Eagle, joka kävi kuumana. Uza Josselyn pinkaisi keulaan. Kun Davidson du Pont tuli eteenpäin ja rinnalle, keulapaikka vaihtui. Björn Goop seurasi tarkasti kärjen tuntumassa tapahtumia, ja Readly Express ravasi toisen jonon vetäjänä. Readlyn takana Looking Superb tarjosi tallikaveri Belina Josselynille suojajuoksun.

Maalisuoralla nähtiin kolmen loistavan hevosen huikea kamppailu. Baziren ajama Belina Josselyn kiri vahvimmin ja meni 405 000 euron voittoon tuloksella 11,7/2  700 metriä. Vain 139 000 euron voittosummalla mukaan tullut norjalainen Looking Superb pinnisti kakkoseksi. Readly Express kamppaili urheasti, ja viime vuoden ykkönen oli kolmas.

Kärkikolmikko tuli maaliin todella tasaisesti. Davidson du Pont kesti neljänneksi ja täydensi Baziren tallin uskomattoman päivän. Toinen ruotsalaistoivo Propulsion kiri takajoukon parhaaksi ja oli viides. Bold Eagle ei saanut parasta vauhtiaan esiin. Se oli maalissa kuudes.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos