Kaisa Mäkäräisen vaisumpi putki katkesi torstaina Italiassa, kun nainen pääsi palkintopallille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kaisa Mäkäräisellä jäi aseen hihna jumiin – menetti kohtalokkaita sekunteja, mutta otti kakkospaikan: ”Henkisesti vaikeita viikkoja”

Kaisa Mäkäräisen vaisumpi putki katkesi torstaina Italiassa, kun nainen pääsi palkintopallille.

24.1.2019 16:45

Viiteen ensimmäiseen kisaan maailmancupissa kolme voittoa ja yksi kakkossija, kunnes kammottava putki läpi Nove Meston, Oberhofin ja Ruhpoldingin maailmancupien. Pelti kolisi ja sijoitukset olivat mallia ynnä muut.

Kaisa Mäkäräisen suoritukset olivat menneet laaksosta kukkulalle, kunnes torstaina nainen palasi kukkulalle.

Hän nappasi komeasti kakkossijan Anterselvan maailmancupin pikakilpailussa.

–Vaikeita viikkoja on ollut. Enemmän vielä henkisesti, mitä tekemisen kautta. Kun kisatulos ei ole ollut sellainen, mihin omat mahdollisuudet ovat ja mihin on tottunut, on se henkisesti raskaampaa, Mäkäräinen sanoi Ylen haastattelussa.

Suomalainen osui yhdeksällä ensimmäisellä laukauksellaan, mutta pystypaikan viimeinen laukaus luikahti ohi. Mäkäräisellä oli haasteita pystyammunnassa.

–Hyvä kisa, vaikka oli haasteita pystyllä. Oli aseen kanssa hässäkkää. Neljännellä laukauksella ehti tulla tärinää. Siinä meni sekunteja. Aseen hihna jumissa. Ilman sitä ei olisi ehtinyt tärinää tulla.

Mäkäräinen meni maalissa kakkoseksi 1,7 sekuntia Tshekin Marketa Davidovaan jälkeen. Tshekki ampui nollat.

Numerolla 11 lähtenyt suomalainen jännitti maalissa viimeiseen lähtijään saakka, sillä suurmestari Laura Dahlmeier ampui nollat. Saksalainen taipui viimeisellä hiihtolenkillä ja jäi palkintopallin ulkopuolelle.

Kolmen kärjen muodostivat Davidova, Mäkäräinen ja Norjan Marte Olsbu Röiseland.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos