Kadonneen jalkapallotähden turmakoneen lentäjä julkaisi huolestuttavan Facebook-päivityksen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kadonneen jalkapallotähden 60-vuotias turmakoneen lentäjä julkaisi huolestuttavan Facebook-päivityksen kaksi päivää ennen lentoa: "Ei tämä niin paha ollut, kun pääsin tänne, mutta olen vähän ruosteessa"

Dave Ibbotson, 60, toimi Emiliano Salan turmakoneen pilottina.

24.1.2019 16:28

The Sunin tietojen mukaan Piper Malibu -pienkonetta lentänyt Ibbotson, 60, on kolmen lapsen isä, joka on kotoisin Scunthorpesta. Ibbotsonin julkaisema päivitys on viime lauantailta. Tuolloin kohtalokkaaseen lentoon oli kaksi päivää.

Nantesin lentokentälle merkitty päivitys kertoo huolestuttavan faktan: Ibbotson ei sen perusteella ollut ainakaan hetkeen lentänyt lentokonetta.

–Ei tämä niin paha ollut, kun pääsin tänne, mutta olen vähän ruosteessa ILS:n kanssa. Olen nyt Ranskassa. Tulen moikkaamaan teitä, kun palaan. Teidän vuoronne ostaa kahvia, Ibbotson kirjoittaa kaikkien ystäviensä näkemässä päivityksessä.

ILS, Instrumental Landing System, on lentokoneissa käytettävä mittarilähestymisjärjestelmä. Sitä käytetään, kun on lähestyttävä kiitotietä sellaisissa olosuhteissa, joissa siihen ei ole suoraa näköyhteyttä.

Moni on ihmetellyt, minkä takia Cardiff ei hankkinut Salalle, 17 miljoonan euron ennätyshankinnalle, kunnollista lentoyhteyttä Cardiffiin epäilyttävän pienkonekyydin sijaan. Cardiffin puheenjohtajan Mehmet Dalmanin mukaan seura tarjosi Salalle kuljetuksia reittilennoilla, mutta pelaaja kieltäytyi niistä.

Salan kieltäytymisen perusteena oli, että suora itse järjestetty lento olisi nopeampi kuin seuran tarjoama vaihtoyhteys, joka olisi sisältänyt myös junayhteyden Pariisista Nantesiin ja takaisin sekä automatkan Lontoosta Cardiffiin.

The Sunin mukaan turmakone kuului siirron järjestelyssä mukana olleelle skotlantilaiselle jalkapalloagentille Willie McKaylle. The Sunin lähteisiin perustuvien vahvistamattomien huhujen mukaan kone teki jopa kolme epäonnistunutta nousuyritystä ennen kuin pääsi lentoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos