PoPyn Laura Kivioja mukana pikaluistelun nuorten maailmacupissa viikonvaihteessa - Urheilu - Satakunnan Kansa

PoPyn Laura Kivioja mukana pikaluistelun nuorten maailmacupissa viikonvaihteessa

Laura Kivioja on toista kertaa mukana nuorten maailmancupissa.

24.1.2019 14:59

Pikaluistelun junioreiden ja neo-senioreiden maailmancupia luistellaan tulevana viikonloppuna Helsingissä, Oulunkylän Liikuntapuiston tekojääradalla. Porista mukana on Porin Pyrinnön Laura Kivioja. Hän debytoi maailmancupissa syksyllä Puolassa.

Mukana on kaikkiaan 136 luistelijaa 20 eri maasta. Peräti 14 suomalaista nuorta lupausta pääsee kotijäälle viikonvaihteen pikaluistelun maailmancupiin.

Viikonlopuksi Oulunkylään on luvattu hieman alle kymmenen asteen pakkasta, joten kisaamaan päästään lähes ihanneoloissa.

Suomen joukkueessa on viisi tyttöä ja yhdeksän poikaa. Kärkinimenä on viime talven junioreiden MM-kisoissa kolmasti kymmenen joukkoon luistellut ja tällä kaudella jo aikuisten maailmancupia aktiivisesti kiertänyt 20-vuotias Samuli Suomalainen.

Joukkueen valmennuksesta vastaa nuorten olympiavalmentaja Markus Puolakka. Näin Puolakka pohti asetelmia kisaviikolla:

–Kisat on koko joukkueelle tietysti merkittävä juttu, pääsemmehän kisaamaan kotijäällä kotiyleisön edessä huippuja vastaan. Hienoa on saada tytöistä myös team sprint -joukkue mukaan. Se on ollut suhteellisen harvinaista suomalaisessa pikaluistelussa viime aikoina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos