NHL:ssä bingolotto-joukkueet vastakkain – Carolina–Edmonton-pelistä voi tulla lähes mikä tulos tahansa - Urheilu - Satakunnan Kansa

NHL:ssä bingolotto-joukkueet vastakkain – Carolina–Edmonton-pelistä voi tulla lähes mikä tulos tahansa

Sebastian Aho on Carolinalle kaikki kaikessa.

20.1.2019 15:14

Sunnuntain urheilupoiminta on NHL:n Carolina–Edmonton-peli. NHL:n otteluista käytettiin takavuosina vedonlyönnin yhteydessä usein termiä lotto. Carolina ja Edmonton ovat niin ailahtelevia tapauksia, että niiden kohdatessa määritelmän voi korottaa potenssiin. Vetopuolen mielenkiinto kohdistuu sunnuntaina Valioliigaan ja Fulham-Tottenham -otteluun.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli on siinä mielessä oikeasti mielenkiintoinen, että lopputuloksen todennäköisyyksien arvioinnissa voi nyt päätyä hyvinkin erilaisiin lukemiin. Veikkaus pitää Carolinaa pelissä marginaalisena suosikkina, eikä tätä näkemystä sinänsä ole syytä kyseenalaistaa. Vetomarkkinoilla ottelun kertoimet ovat ehtineet jo elää voimakkaasti molempiin suuntiin.

Näennäisestä tasaisuudesta huolimatta juuri tämän pelin satunnaistekijät voivat hyvinkin johtaa lopputulokseen, jossa toinen joukkue voittaa usealla maalilla.

Carolina ja Edmonton ovat erittäin ailahtelevia joukkueita. Etenkin Edmonton on viime aikoina saattanut hyvin samantyyppisissä otteluissa lähes peräkkäin joko voittaa viidellä maalilla tai sitten hävitä viidellä maalilla.

Itse laitan Carolinan ja Edmontonin ailahtelut osittain saman selittävän syyn alle. Molemmat joukkueet ovat hyvin riippuvaisia harvoista tähtipelaajistaan. Tämän tyyppiset joukkueet ovat tasamateriaalisia joukkueita alttiimpia tulosten heittelylle.

Carolina elää tai kuolee Sebastian Ahon mukana ja vastaavasti Edmonton on enemmän kuin riippuvainen Connor McDavidista. Tähtien vire on tässäkin ottelussa avainasemassa voiton suhteen.

Joukkueiden viimeaikaisten esitysten (ja maalimäärien) perusteella turvallisin pelivalinta on yli 5,5 maalia kohteesta 3028 kertoimella 1,80. Itse asiassa Veikkauksen over-tarjous on aivan markkinan huippua ja jopa hyvin lähellä ylikertoimisuutta.

Päivän paras vetovihja

Sunnuntain vedonlyönnillisesti mielenkiintoisin tapaus on Valioliigan Fulham–Tottenham-ottelu. Tässä joukkueiden voimasuhteisiin vaikuttaa paljon Tottenhamin kokoonpanotilanne.

Pelkällä Harry Kanen puuttumisella vedot olisi saanut asettaa Tottenhamin puolesta, sillä Kaneen ylireagoidaan aina. Nyt Tottenhamilta puuttuvat kuitenkin Kanen lisäksi vielä tärkeät Moussa Sissoko, Son sekä mahdollisesti edelleen myös Lucas Moura. Jos Lucas ei kuntoudu avaukseen, kuuluu tilanteeseen jo reagoida kunnolla.

Fulham on inhottava puolestapelattava tai vähämaalisuuvedon osapuoli, koska se ei ole edes Claudio Ranierin alaisuudessa osoittanut oikein riittävänsä Valioliigassa - etenkään puolustuspelin osalta.

Tästä huolimatta nyt Tottenhamin kokoonpanotilanne huomioiden ottelun alle 2,5 maalia on aivan pelikelpoisuuden rajamailla Veikkauksen 1,93 tarjouksella.

Päivän pelit: -

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 3/13, palautusprosentti 40 % Timo Brander

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: