Salibandyn Original six - Urheilu - Satakunnan Kansa

Original six -turnaus kasvoi ennätysmittoihinsa – Jussi Varjuksen luoma turnaus vetää väkeä myös maakunnan ulkopuolelta

Toni Lötjösen turnaus päättyi tällä kertaa takareiden revähdykseen.

19.1.2019 16:09 | Päivitetty 19.1.2019 16:10

Urheilun suurkuluttajan Jussi Varjuksen luoma jalkapallon Maailmanturnaus ja sitä seurannut salibandyn Original six -turnaus ovat saaneet vahvan jalansijan harrasteturnausten maailmassa.

Lauantaina Porin Karjarannassa pelattuun salibandyturnaukseen osallistui ennätyksellisesti 132 pelaajaa.

Alkuperäinen kuuden joukkueen välien selvittely on paisunut 12 NHL-joukkueen nimeä kantavan turnaukseksi, joka houkuttelee pelaajia Poriin maakunnan ulkopuoleltakin.

–Turnauksen ensimmäisinä vuosina kaikki pelaajat tulivat akselilta Pori–Ulvila. Nyt kentällä on jo puolet sellaisia kasvoja, joita en ole koskaan ennen nähnyt, Varjus sanoo.

Ensimmäisessä maailmanturnauksessa oli 35 pelaajaa vuonna 2009. Viime kesänä futareita oli jo yli 200.

Salibandy tuli mukaan kaksi vuotta myöhemmin ja sekin on kasvanut pullataikinan lailla harrastepelaajien talven kohokohdaksi Satakunnassa.

Jussi Varjus tekee ison työn turnauksen eteen vuosi toisensa jälkeen.

Yksi maakunnan rajojen ulkopuolelta peleihin saapunut pelaaja oli Toni Lötjönen, joka muistetaan salibandyssa Suomen mestaruudenkin saavuttaneena maalivahtina. Nykyään Helsingissä asuva Lötjönen muistelee olleensa mukana Maailmanturnauksessa pari kolme kertaa ja salibandyssa kerran useammin.

–Kaikki on järjestetty ihan mielettömän hyvin, kuin ammattilaisena pelaisi. Tänne on aina kiva tulla morjestelemaan jengiä. Turnaus on ainakin minulle juuri sopiva, koska en jaksa mennä enää mukaan mihinkään liian totisiin tapahtumiin, Lötjönen kertoo.

Muita turnauksessa vierailleita lajin Suomen mestareita ovat olleet selostajana nykyään tunnettu Jani "Jantta" Alkio ja ilmaveivin kehittäjä Reeo Tiiainen.

Jalkapallossa Piracaia on ollut lähes vakiokasvo.

–Sydäntäni lämmittää nähdä Piracaia usein mukana. Mestarien liiga on vaihtunut Maailmanturnaukseen, Varjus hykertelee.

Turnausvilinää.

Molemmissa turnauksissa pelaajat arvotaan eri joukkueisiin, joille Varjus on nimennyt kapteenit ennen turnausta. Maailmanturnauksessa pelaavat "maajoukkueet", Original six -turnauksessa NHL-seurat.

Loppuottelut ovat mieleenpainuvia tapahtumia, joita edeltää finalistien kansallislaulujen kuuntelu. Oman sykäyksensä turnaukselle tuovat komeat palkinnot. Esimerkiksi paras maalivahti saa Tretjak-palkinnon ja voittaja Stanley Cup -sormukset.

–Palkinnot ovat aina ihan huikeita. Niissä on hyvää huumoria mukana, Lötjönen kiittelee.

Lauantain loppuottelu pelataan Karjarannan uudessa liikuntatilassa isolla kentällä noin kello 16.50 alkaen.

Turnauksen palkintopöydässä riittää ihmeteltävää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut