FC Jazz tykitti cup-voittoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

FC Jazz tykitti cup-voittoon

19.1.2019 21:53 | Päivitetty 19.1.2019 21:55

FC Jazz aloitti Kakkosen cupin voitokkaasti, kun VPS J Akatemia vieraili Karhuhallissa. 

Kotijoukkue aloitti ottelun aavistuksen nihkeästi, mutta voitti lopulta ansaitusti lukemin 3–1 (2–1). Kaikki maalit syntyivät kaukolaukauksilla. Maalintekijöinä olivat Joonas Meura, Tobias Laaksonen ja debytantti Roope Huhtanen.

Nuori vaasalaisjoukkue aloitti ottelun energisesti ja pystyi prässäämään kotijoukkue FC Jazzia ensimmäiset 30 minuuttia. FC Jazzin Juho Lehtonen linkutti vaihtoon jo vartin pelin jälkeen ja tilalle juoksi Joose Mäkinen.

VPS J Akatemia siirtyi johtoon 15. minuutilla. Meura pelasi keskialueella huolimattomasti ja Jesse Kankaanpää siirsi läpiajosta pallon tyylikkäästi takanurkkaan.

Meura paikkasi virheensä 40. minuutilla tykittämällä tavaramerkkimaalinsa. Kova laukaus vapaapotkusta muutti muurista hieman suuntaan ja painui vastustamattomasti maaliin. Joukkueiden jo odotellessa puoliaikaa Laaksonen nosti vielä pallon kauniisti muurin yli etunurkkaan.

Toisella puoliajalla ei hienouksia nähty ja ottelun tempo laski. 28. minuutilla kentälle tullut FC Jazzin toinen 2003 syntynyt pelaaja Roope Huhtanen vastasi puoliajan tyylikkäimmästä suorituksesta. Pitkän kuljetuksen jälkeen debytantti ampui kauniisti tulostaululle loppulukemat 3–1.

Pian 16 vuotta täyttävien Huhtasen ja Mäkisen otteet olivat ottelun positiivisinta antia porilaisittain. Näillä esityksillä minuutteja on luvassa väistämättä avauskokoonpanossa. Kentällä ei monta yli 20-vuotiasta pelaaja nähty. 

FC Jazzin päävalmentaja Seth Ablade analysoi ottelua rauhallisesti.

–Voitto on aina tietenkin tärkeä. Joukossa oli muutamia hyviä juttuja. Mutta totta kai tässä vaiheessa kautta meidän pitää saada fysiikkaa kovemmaksi ja koko joukkueen pelaamisessa on vielä kehitettävää. Mutta pelikuri pysyi hyvä kasassa koko 90 minuuttia.

FC Jazzin joukkueeseen odotetaan lisää pelaajia kevään mittaan.

–Pelaajia tulee vielä ennen kauden alkua. Mutta katsotaan rauhassa mihin pelipaikoille tarvitsemme vahvistuksia, Ablade sanoi.

Joukkue tarvinnee vielä ainakin kaksi selkeää profiilipelaajaa ja saman verran selkeitä avauskokoonpanon pelaajia.

Lohkon toisessa ottelussaan FC Jazz kohtaa SJK U23:n Seinäjoella. Voitolla varmistuisi lohko 2:n voitto ja tämän jälkeen varsinainen Suomen cup siintää kahden voiton päässä.

Suomen cup

Suomen cup uudistui kaudelle 2019. Mukaan pääsee 16 joukkuetta. 

Sitä ennen pelataan neljä eri karsintakilpailua.

Veikkausliigan karsintakilpailu: Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Lohkojen neljä parasta joukkuetta pääsevät mukaan Suomen cupiin.

Ykkösen karsintakilpailu: Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. MuSa pelaa lohko A:ssa. Muut lohkon joukkueet ovat AC Oulu, FC Haka, FF Jaro ja MYPA.  Lohkojen kaksi parasta joukkuetta pääsevät mukaan Suomen cupiin.

Kakkosen cup: Kahdeksan alkulohkoa. FC Jazz pelaa lohko 2:ssa. Muut lohkon joukkueet ovat SJK U23 ja VPS J Akatemia. Lohkovoittajat pelaavat pudotuspelit ja finalistit pääsevät mukaan Suomen cupiin. Kaikki karsintakilpailut pelataan loppuun 15.3. mennessä.

Lisäksi 2018 Regions’ cupin (piirisarjoissa eli kolmosessa ja alempana pelaavat joukkueet) finalistit VJS ja FC Kiisto pääsevät suoraan Suomen cupiin.

Ensimmäisellä kierroksella Veikkausliiga-joukkueet aloittavat vieraskentällä. Voittaja on selvillä kesäkuussa 2019.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos