Savolaiskaksikko rakentaa hiihtokulttuuria Kuopioon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Puhelu peltotöihin ratkaisi, savolaiskaksikko rakentaa hiihtokulttuuria Kuopioon

Vieremältä kotoisin oleva Iivo Niskanen edusti aiemmin Vuokatti Ski Team Kainuuta mutta asuu Kuopiossa.

15.1.2019 21:33

Olympiavoittaja Iivo Niskasen keväinen puhelu keskeytti Perttu Hyvärisen peltohommat kotitilalla, ja tuon keskustelun lopputulemana savolaiskaksikko hiihtää keskiviikkona Vantaan Suomen cupin ensi kertaa yhdessä viestiä Puijon Hiihtoseuran riveissä. Seura on viime vuosina ollut hiihtoa paremmin esillä mäkihypyssä, mutta Hyvärinen uskoo hiihdon nousuun Kuopiossa.

–  Mietimme Iivon kanssa, mihin kaupunkiin lähtisimme rakentamaan seuraa. Kuopiossa on paljon junioreja, ja haluamme nostaa siellä hiihtoa, Hyvärinen kertoi.

Vieremältä kotoisin oleva Niskanen edusti aiemmin Vuokatti Ski Team Kainuuta, mutta asuu Kuopiossa. Hyvärinen edusti viime kauteen asti kasvattajaseuraansa Riistaveden Urheilijoita. Riistavesi on nykyään osa Kuopiota.

–  Minulla oli unelma hiihtää kasvattajaseuran riveissä olympialaisissa, ja se toteutui viime talvena. Puijon Hiihtoseura tuntui luontevalta valinnalta, Hyvärinen jutteli mutusteltuaan kisan jälkeen pari kisamakkaraa Hakunilan hiihtostadionilla.

Hyvärisen ja Niskasen lisäksi Puijon uusia miehiä ovat Lauri Gummerus ja Antti Honkimaa, jotka olympiavoittajan oli helppo houkutella mukaan.

Suomen cupin viestin ohella Hyvärinen tähyää Seefeldin MM-hiihdoissa viestijoukkueeseen. Suomen kvartetissa Niskasen kakkososuus on varmin nakki, mutta muut osuudet ovat vielä jakamatta. Hyvärinen hiihtäisi mieluiten kolmososuuden vapaalla hiihtotavalla.

–  Viesti on ehdottomasti kova tavoite, Hyvärinen muistutti.

Tekniikkavinkkejä kesken kisan

Niskanen kisaa Vantaalla vasta keskiviikkona, mutta Hyvärinen kiirehti voittoon jo tiistaina vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä. Hän kukisti toisen maajoukkuehiihtäjän Lari Lehtosen 5,5 sekunnilla. Kolmanneksi hiihti vaikean alkukauden jälkeen valoa tekemisiinsä saanut Juho Mikkonen.

Hyvärisen mukaan tiistain hiihto ei ollut parasta mahdollista eikä häntä kuulemma auttanut, että valmentaja Mikko Virtanen huuteli kesken matkan tekniikkavinkkejä. Vapaa hiihtotapa toimii Hyväriselle kuitenkin tällä erää paremmin kuin perinteinen, jota painaa vielä viime kesän jalkavamma.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos