Piippo kukisti Vantaalla kokeneemmat maajoukkuekaverinsa selvästi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Piippo kukisti Vantaalla kokeneemmat maajoukkuekaverinsa selvästi

Eveliina Piippo voitti Suomen cupissa vitosen vapaalla hiihtotavalla.

15.1.2019 21:07

Eveliina Piippo ei vielä pari talvea sitten päässyt Lahden MM-hiihtoihin, mutta sunnuntaina alkavissa nuorten MM-kisoissa hän toivoo pääsevänsä kunnon kotikisatunnelmaan. Piippo kisaa Salpausselällä alle 23-vuotiaissa perinteisen hiihtotavan sprintin maanantaina ja 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla keskiviikkona.

–Nuorten kisoista tulee sellaiset kerran elämässä -kisat, Piippo ennakoi Vantaan Hakunilassa, jossa hän voitti Suomen cupissa naisten vitosen vapaalla hiihtotavalla.

Vahvalla itseluottamuksella hiihtänyt Piippo kukisti Vantaalla kokeneemmat maajoukkuekaverinsa selvästi. Kuukauden verran kotimaassa harjoitellut Riitta-Liisa Roponen jäi Piipon vauhdista 10,5 sekuntia, ja Tour de Ski -kiertueella kilpaillut Laura Mononen peräti 38,5 sekuntia.

Roponen kuvasi ajatustensa karkailleen hiihdon aikana ja jatkaa kautta luottavaisena. Kovaa lähtenyt Mononen tuumasi maitohappojen iskeneen lihaksiin rajummin kuin pitkään aikaan.

Lahden ladut mieleen

Piippo, 20, on tällä kaudella päässyt maailmancupissakin jo pisteiden makuun, joten odotukset nuorten MM-latuja varten ovat korkealla. Lahden ladut sopivat hänelle hyvin, ja kunto tuntuu olevan kohdallaan.

–Toivon, että saan MM-kisoista muutakin kuin hyvän fiiliksen omasta tekemisestä. Jos saan puristettua oman parhaani ja jaettua voimani oikein, niin uskon, että voin olla mitaleilla, Piippo sanoi.

Hän tosin arvuutteli, mahtavatko kaikki alkukauden parhaat venäläiset, ruotsalaiset ja norjalaiset olla Lahdessa mukana. Jos he ovat, Piippo mietti, että ladulla voi tulla kiire.

Piippo taistelee nuorten MM-kisojen ohella myös paikasta aikuisten MM-kisoissa Seefeldissä. Siksi hän toivoo pääsevänsä kisaamaan Ruotsin Ulricehamnin maailmancupissa puolentoista viikon kuluttua, joten Lahden nuorten kisoissa häntä ei nähdä loppuviikon matkalla, perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä.

Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen hiihti miesten Suomen cupin 10 kilometrin kilpailun voittoon.

Hyvärinen kukisti Vantaan Hakunilassa vapaalla tavalla toiseksi sivakoineen Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen runsaalla viidellä sekunnilla.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen. Hän jäi kärjestä vajaat 19 sekuntia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: