Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Carolina jätti-iskussa – Sebastian Aho puhkuu NY Rangersinkin nurin

Sebastia Aho on tehnyt kahdessa viime pelissä teho 5+1 ja tämän vuoden seitsemän pelin saldo on 12 tehopistettä. Aho on nostanut Carolinan taas taistelemaan pudotuspelipaikasta.

15.1.2019 14:31

Tiistain urheilullinen tärppi on Carolina Hurricanesin huippuvire NHL:ssä. Voittoputkessa olevan joukkueen voi olettaa menestyvän myös heikkoa NY Rangersia vastaan.

Vetopuolen nosto löytyy FA Cupin uusintaottelusta Blackburn–Newcastle.

Päivän kiinnostavin peli

Carolina Hurricanesista on tulossa enemmän ja enemmän Sebastian Ahon joukkue. Kärjistäen Carolina voittaa tai kaatuu Ahon mukana. Viime peleissä Aho on ollut hurjana: kahteen otteluun tehot 5+1.

Tämän vuoden seitsemässä pelissä Aho on kirjauttanut 12 tehopistettä. Ei olekaan varsinainen yllätys, että Carolina on voittanut noista peleistä kuusi ja noussut samalla takaisin taisteluun pudotuspelipaikasta.

NY Rangers aloitti sarjan pirteästi, mutta varsin odotetusti nuoren joukkueen tähti on rasituksen myötä ollut laskussa. Seitsemästä viime pelistään Rangers on voittanut enää yhden.

Näistä lähtökohdista Carolinan kuuluu olla kohtaamisen selkeä suosikki.

Sekä NY Rangers että Carolina ovat koko kauden maalimäärätilastoissa maltillisia tapauksia, mutta aivan viime otteluista kannattaa huomioida molempien runsasmaalisuustrendi. Rangersin seitsemästä viimeisestä viisi on päättynyt yli 5,5 maalin tulokseen ja Carolinalla vastaava luku on 6/7.

Runsasmaalisuudet kiinnostavat tässäkin vähämaalisuuksia enemmän.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras vetovihje menee FA Cupin kolmannen kierroksen uusintaotteluun Blackburn–Newcastle.

Newcastlen manageri Rafa Benitez antoi 1–1-tasapeliin päättyneen varsinaisen kolmannen kierroksen ottelun jälkeen lausuntoja, että heidän viime hetken tasoitusmaali oli suunnilleen huonointa mitä joukkueelle voi tapahtua.

Kommenttia pitää tulkita sitä taustaa vasten, että Valioliigassa säilyminen on Benitezille ja koko Newcastlelle tällä hetkellä selvästi FA Cupia tärkeämpi tavoite. Kapealla materiaalilla pelaavalle Newcastlelle nämä ylimääräiset cupin pelit ovat myrkkyä. Ei olisikaan mikään suuri yllätys, vaikka Benitez kierrättäisi huolella kokoonpanoaan.

Sekä Blackburnin voitto (kohde 8129, kerroin 2,30) että koko pelin alle 2,5 maalia (kohde 2046, kerroin 1,60) ovat näistä lähtökohdista harkinnan arvoisia tapauksia.

Päivän pelit: -

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 2/8, palautusprosentti 43.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: