Jääpallon Bandyliiga tekee paluun Tampereelle, kun Botnia ja Narukerä pelaavat ottelun Pyynikillä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porissa syntyi idea: Pääsarjatason jääpallo palaa Tampereella 67 vuoden tauon jälkeen – Narukerä kohtaa Botnian Pyynikin kentällä

Narukerä ja Botnia kohtasivat Porissa 29. joulukuuta. Silloin Kerä oli niskan päällä ja voitti 5–4. Tampereella joukkueet kohtaavat Pyynikin luonnonjäällä.

15.1.2019 10:57

Pääsarjatason jääpallo tekee paluun Tampereelle, ainakin yhden SM-sarjaottelun ajaksi.

Narukerä ja Botnia kohtaavat Pyynikin kentällä 2. helmikuuta. Edellisen kerran maan parasta jääpalloa on nähty Tampereella 67 vuotta sitten, kun Ilves-Kissat putosi silloisesta pääsarjasta.

Idea Bandyliigan tuomisesta Tampereelle on syntynyt Porissa. Botnian puheenjohtaja Vesa Peräjärvi lämpeni ajatukselle heti. Tampereella pelattava ottelu onkin nimenomaan Botnian kotiottelu.

Lokakuussa Peräjärvi syötti tilavarauksen Tampereen liikuntatoimen systeemiin ja läpihän se meni. Viimeksi Peräjärvi on käynyt liikuntatoimen virkamiesten luona viime viikolla.

–En ole ennen törmännyt siihen, että kaikki järjestyy. Tampereelta löytyivät jopa jääpallomaalit, Peräjärvi ihastelee.

Peräjärvi pitää Pyynikin kenttää miljööltään jopa loistavana paikkana jääpallotapahtumalle, mutta yksi iso riski siihen sisältyy: Pyynikillä on luonnonjää, ei tekojää.

–Toivottavasti sää on meille suosiollinen.

Narukerä järjestää otteluun fanimatkan Porista ja Botnia Helsingistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos