Karhujen apuvalmentajat tarkentavat - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhujen apuvalmentajat haluavat tarkentaa: "Saimme potkut"

Karhujen pois potkimat valmentajat toivovat kaikesta huolimatta kaikkea parasta seuralle.

9.1.2019 15:49 | Päivitetty 9.1.2019 17:03

Karhujen apuvalmentajan paikalta samassa pesuvedessä päävalmentaja Mikko Lehden kanssa pois huuhtoutuneet Joni Hämäläinen ja Jani Vettenranta haluavat täsmentää, etteivät lähteneet seurasta yhteisymmärryksessä, vaan kyse oli rehellisesti sanottuna potkuista.

–Minulla ei ole mitään kaunoja seuraa kohtaan ja haluan tukea tulevaa valmennusta, mutta en kestä sitä, että minua koskevia asioita vääristellään. Totuus on se, että potkut tulivat hallituksen yksimielisellä päätöksellä koko valmennusporukalle, Hämäläinen sanoo.

Vettenrannan kanssa asiasta ennen haastattelua keskustellut Hämäläinen sanoo, että hänen valmentajaparinsa allekirjoittaa jokaisen sanan, jonka hän haluaa kertoa.

–Aikanaan sovimme, että lähdemme kaikki samalla ovenavauksella, jos päävalmentaja saa potkut. Nyt kävi kuitenkin niin, ettei meille jätetty edes vaihtoehtoa.

Hämäläinen korostaa, että toivoo porilaiselle salibandylle pelkkää hyvää, mutta toivoo ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä.

Uusi ja kokematon valmennusryhmä selviytyi urakastaan ensimmäisellä liigakaudella vähintäänkin kelvollisesti, vaikka peli ailahtelikin liikaa.

–Muutamissa peleissä konttasimme kovaa. Se on myönnettävä. Parhaat joukkueet kävelivät meidän yli, Hämäläinen toteaa.

Valmennuskaksikko auttaa loppukaudella 2. divisioonan kärkikahinoissa keikkuvaa FBT Pitua. Hämäläinen on aiemminkin käynyt peluuttamassa pelaajia, mutta nyt myös Vettenranta liittyy Karhujen farmiseuran valmennukseen.

Karhuihin kaksikon usko ei horju. Jäljellä on kahdeksan peliä, joista Karhut pelaa viisi kotona ja niin sanottuja päävastustajia tulee vielä eteen neljä.

–Olen sataprosenttisen varma, että Karhut säilyy liigassa.

–Ennen kauden alkua uskoimme joukkueen kanssa playoffs-paikkaan, mutta jälkikäteen voi sanoa, että se oli liian kova tavoite. Kesän harjoituspelit eivät antaneet oikeaa kuvaa liigan tasosta, joka on erittäin kova, Hämäläinen myöntää.

Hämäläinen ja Vettenranta lupaavat palata urheilutalon lehtereille pää pystyssä tukemaan Karhuja.

–Emme tule katsomoon puukottamaan omia selkään. Sellaista on Porissa ihan tarpeeksi muutenkin. Meiltä irtoaa täysi tuki ja tsemppi tulevalle valmennukselle ja joukkueelle. Toivottavasti hallituksen kova ratkaisu herättää joukkueen, sillä vastuu on valmentajien lisäksi myös pelaajilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut