Tour de Skissä nähtiin täysin järjetön rata kilpahiihtoon – urheilijoilta tulista palautetta: ”Ihan hasardi” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tour de Skissä nähtiin täysin järjetön rata kilpahiihtoon – urheilijoilta tulista palautetta: ”Ihan hasardi”

Jäykkä jöpykkä suorin vartaloin, totesi Uuno Turhapuro uimahypystään. Sama kommentti päti Tour de Skin sprinttiradalla Sveitsissä.

1.1.2019 17:11

Seinämäinen nousu, kolme todella jyrkkää ja jäistä mutkaa, hyppyri ja motocrossista tuttuja kumpareita.

Val Müstairin sprinttirata Sveitsissä Tour de Skin kolmannella etapilla soveltui kilpahiihdon sijaan paremmin showtapahtuman hiihtopaikaksi.

–En ole koskaan tuollaisella radalla hiihtänyt. En ole noin jyrkkää nyppylää nähnyt missään, Suomen Lauri Vuorinen tokaisi.

Lisää haastavuutta toi kilpailukorkeus: rapiat 1 600 metriä merenpinnasta. Maitohappoa kertyi elimistöön hyvin eri tavalla kuin lähempänä merenpintaan.

–Aika spesiaalipaikka tulla alhaalta ylös kilpailemaan, ja sitten radalla on kumpuja ja hyppyjä. Joskus isoveljen kanssa jouluna on otettu kisaa tuollaisella, mutta kilpaa en ole hiihtänyt vastaavalla, Suomen ykkössprintteri Ristomatti Hakola totesi.

Seinämäinen nousu oli poikkeuksellisen jyrkkä.

Harvoin, jos koskaan näkee, että mieshiihtäjät laskevat kurvin yhtä jäykästi ja pystyssä kuin tiistaina Sveitsissä.

–Lasku on raju. Kurvit on niin tiukkoja ja ihan jäällä. Ihan hasardi. Silmät kiinni ja sinnepäin, Hakola sanoi.

Motocross-tyyppiset kumpareet eivät kuulu kilpahiihtoon – saati Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kruununjalokivitapahtumaan Tour de Skille.

–Maitoa nekin tuottavat. Ei niitä kisan aikana huomannut, kun piti suksien kärkiä seurata, Hakola kommentoi.

–Aika erikoisia. Tuo oli hölmö, miksi siinä oli kaksi eri vaihtoehtoa, kun kaikki kuitenkin menivät vasempaa puolta. Turhaan vaan oli rataa kavennettu, Vuorinen linjasi.

Radalla oli myös hyppyri.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos