Mikko Nordquist on kuollut - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porilainen tehtaanjohtaja ja Ampumaurheiluliiton entinen puheenjohtaja Mikko Nordquist on kuollut

Mikko Nordquist oli ampumaurheilussa mukana noin 60 vuotta.

1.1.2019 16:09

Suomen Ampumaurheiluliiton entinen puheenjohtaja Mikko Nordquist on kuollut.

Nordquist kuoli kotikaupungissaan Porissa lauantaina 29. joulukuuta. Hän oli 76-vuotias. Ampumaurheiluliitto kertoi Nordquistin poismenosta nettisivuillaan.

Nordquist oli Ampumaurheiluliiton puheenjohtajana vuosina 2009–2012. Sitä ennen hän toimi muun muassa SAL:n Lounais-Suomen alueen ja liittovaltuuston puheenjohtajana.

Porilainen oli ampumaurheilussa mukana noin 60 vuotta. Ampujana Nordquistin parhaat saavutuksensa olivat nuorten SM-pronssi ja joukkuekilpailun SM-hopea sekä yleisen sarjan neljäs ja kahdeksas sija ja joukkuekilpailun SM-pronssi.

Kipinän lajiin hän sai isältään Jussi Nordquistilta, joka voitti MM-kultaa kahdesti (1949 ja 1958) ja edusti Suomea Rooman olympialaisissa vuonna 1960.

Kemistiksi Åbo Akademista valmistunut Mikko Nordquist aloitti työuransa Porissa Rosenlewin säkkitehtaalla. Hän pysyi samalla alalla, mutta ehti työskennellä Rosenlewin lisäksi myös Yhtyneiden Paperitehtaiden ja Stora Enson palveluksessa.

Suomen lisäksi työura vei Nordquistin kahdeksi vuodeksi Ruotsiin ja viideksi vuodeksi Puolaan. Hän toimi työurallaan myynti-, markkinointi- ja tuotantopäällikkönä sekä tehtaanjohtajana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos