Hakola ja Vuorinen sprintin puolivälieriin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pärmäkoski sai sprintin erävaiheeseen seuraa Hakolasta ja Vuorisesta

Krista Pärmäkoski jatkaa erävaiheeseen maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen sprintin aika-ajosta Sveitsissä. Arkistokuva.

1.1.2019 12:35 | Päivitetty 1.1.2019 12:40

Krista Pärmäkoski, Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen etenivät jatkoon maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen sprintin aika-ajosta Sveitsissä. Pärmäkoski oli 1,4 kilometrillä kymmenes, Hakola miesten vastaavalla matkalla 15:s ja Vuorinen 17:s. Erävaiheeseen eteni 30 parasta.

–  Pahalta tuntui, Vuorinen tuumasi. Hänen lisäkseen moni muukin hiihtäjä haukkoi alppikorkeuksissa happea hiihtonsa jälkeen.

Hän hävisi aika-ajossa 7,46 sekuntia nopeimmalle eli sprintin norjalaiselle olympiavoittajalle Johannes Hösflot Kläbolle.

Kuuden parhaan finaaleihin huipentuvat pudotushiihdot alkavat Suomen aikaa kello 13.

Suomalaisittain aika-ajon tulos oli odotettu. Matti Heikkisen keskeytettyä kiertueen mukana on enää kaksi mieshiihtäjää, joista kummatkin ovat sprinttereitä. Pärmäkoskelle sopii matka kuin matka, mutta sprintti ei kuulu Laura Monosen eikä Susanna Saapungin paraatimatkoihin, ja sprintterinä aikoinaan hiihtokärkeen noussut Anne Kyllönen etsii vielä parasta virettä syksyn selkäleikkauksen jälkeen.

Rallirata kelpasi

Mononen viihtyi Val Müstairin kumpujen värittämällä sprinttiradalla, vaikka erehtyi lähtemään ensimmäisen kierroksen liian lujaa.

–  Jyrkkä nousu on jyrkempi kuin aiemmin, mutta tavallaan tämä on kiva rata. Teknisesti ja vauhdinjaollisesti pitää olla aika tarkkana, 37:nneksi hiihtänyt Mononen sanoi. Jatkopaikka karkasi runsaalla kahdella sekunnilla.

– Ehkä tämä oli tämänhetkiseen tilanteeseen nähden se, mitä pystyin.

Susanna Saapunki ei ole sprinttihiihtäjä, mutta 44. sija jätti silti hampaankoloon. Maitohapot kangistivat Saapungin jalat pahasti noin 1  600 metrin korkeudessa.

–  Pitäisi pystyä paljon parempaan, Saapunki sanoi.

Hän hiihti ensi kertaa urallaan vuoristo-oloissa niin, ettei ehtinyt sopeutua ollenkaan korkeuteen. Saapungin mukaan alhaalla 650 metrissä asuminen oli hyvä vaihtoehto.

Kyllönen jäi ruotsalaisen Stina Nilssonin kärkivauhdista lähes 23 sekuntia eikä halunnut kommentoida tuoreeltaan hiihtoaan. Kyllönen kaipasi heti karsintahiihdon jälkeen pientä hengähdystaukoa.

–  Olen realistinen. On paljon puutteita, joita minun pitää pystyä korjaamaan, 61:nneksi päätynyt Kyllönen sanoi Hiihtoliiton välittämällä haastattelunauhalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos