Mäkihypyn päävalmentaja haukkoi henkeään Antti Aallon suoritusta seuratessaan – "Se lämmittää eniten mieltä" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mäkihypyn päävalmentaja haukkoi henkeään Antti Aallon suoritusta seuratessaan – "Se lämmittää eniten mieltä"

Antti Aalto selvitti karsinnan helposti.

31.12.2018 18:33

Mäkihypyn päävalmentaja Lauri Hakola iloitsi mäkiviikon toisen kilpailun karsinnan jälkeen Antti Aallon kisapaikasta ja etenkin Aallon erinomaisesta harjoitushypystä. Myös Eetu Nousiainen sai hypystään pienen plussan, vaikka hän karsiutui tiistain kilpailusta Garmisch-Partenkirchenissä.

–  Antin toinen treenihyppy oli tänään loistava. Se lämmittää mieltä eniten, Hakola totesi.

–  Myös Antin karsintahyppy oli aika vahva, vaikka ponnistus meni ohi keulan eikä ihan vähänkään.

Aalto oli mäkiviikon avauksessa 22:s sunnuntaina Oberstdorfissa. Garmischin karsinnassa hän oli 17:s. Alkukauden aikana hän on sijoittunut maailmancupissa parhaimmillaan kuudenneksi ja kolme kertaa kymmenen joukkoon.

Nousiainen keskittyi alkukaudesta continental cupiin ja hypähti maailmancupin tasolle mäkiviikon joukkueessa. Hän oli Oberstdorfin karsinnassa 58:s ja Garmischissa 51:s eli paras karsiutuneista.

–  Eetu työskenteli hyvin ja onnistui vähän parantamaan asioita, joihin hän on täällä keskittynyt, Hakola kiitteli.

–  Hänen haasteenaan on saada ponnistukseen parempi tasapaino ja lisää matkaa.

Alamommo saisi arvokasta kokemusta

Myös Jarkko Määttä onnistui paremmin kuin Oberstdorfissa, mutta 55:s sija ei juuri lämmittänyt Suomen miehistön kokeneinta mäkimiestä. Hakola ja Määttä pohtivat yhdessä, kannattaisiko Määtän keskeyttää kiertue ja palata Suomeen harjoittelemaan.

–  Jarkolla on lukko korvien välissä, eikä hän pysty hyppäämään haluamallaan tasolla, Hakola totesi.

–  Jarkko ei ole enää hakemassa täältä kokemusta, mutta jäljellä olevat kaksi kilpailua antaisivat sitä esimerkiksi Andreas Alamommolle. Katsotaan, voimmeko vaihtaa miestä kesken kiertueen.

Alamommo sijoittui 28. joulukuuta Engelbergin continental cupin kilpailussa neljänneksi.

Garmisch-Partenkirchenin kilpailu alkaa tiistaina kello 15 Suomen aikaa. Mäkiviikon kolmas kilpailu järjestetään perjantaina Innsbruckissa, ja viikko päättyy loppiaisena Bischofshofenissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos