Maailman huiput laukovat itseluottamuksen kuntoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Maailman huiput laukovat itseluottamuksen kuntoon

Meeri Räisänen

22.12.2018 20:19

Täksi kaudeksi jääkiekkomaalivahti Meeri Räisänen siirtyi HPK:n naisten joukkueesta yhdysvaltalaisen Connecticut Whalen riveihin. Hänen tavoitteenaan oli päästä torjumaan mahdollisimman paljon kiekkoja.

Laukauksia on riittänyt, eivätkä laukojat ole ketä tahansa pelaajia. Räisäsen sarja NWHL on CWHL:n ohella maailman kovatasoihin naisten jääkiekkosarja, joissa vilisee kansainvälisiä kaukaloita hallinneiden Yhdysvaltojen ja Kanadan maajoukkuepelaajia.

–  Kausi on mennyt tosi hyvin. Olen onnistunut Yhdysvaltojen ja Kanadan maajoukkuepelaajia vastaan kansainvälisillä kentillä. Se vie eteenpäin ja tuo itseluottamusta, joukkueensa ykkösmaalivahtina torjunut Räisänen ruoti joulukuun puolivälissä.

–  Kokemus kovasta sarjasta auttaa pelaamista myös maajoukkueessa. Koen, että olen valmiimpi taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta, Räisänen viittasi huhtikuussa odottaviin MM-kotikisoihin, joihin hän ja Noora Räty kisaavat Suomen ykkösmaalivahdin paikasta.

Tamperelaislähtöinen Räisänen on pelannut Suomessa naisten pääsarjaa Catsin, Bluesin, JYPin, Ilveksen ja HPK:n maalilla. Miesten Suomi-sarjaa hän pelasi jyväskyläläisessä D-Kiekossa ja joensuulaisessa Kiekkokoplassa. Suomen-kotiaan Räisänen pitää Jyväskylässä entisen liigakiekkoilijan Jouni Virpiön kanssa.

Virpiö toimii tällä hetkellä JYPin A-nuorten taustatiimissä, mutta on peliuransa jälkeen valmentanut myös JYPin naisia.

–  Suomessa ollessani asun Jyväskylässä, missä Jouni ja koira asuvat. Jääkiekko on välillä vähän liikaakin mukana jutuissamme, Räisänen naurahti.

Joulukuussa Suomessa pelattu naisten viiden maan turnaus oli Naisleijonille yksi näyttöpaikka MM-kotikisoja ajatellen.

–  Odotan innolla kotikisoja. Ne ovat vielä kokematta uralla, Räisänen tuumi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: