Onko tässä Suomen mahdollinen kompastuskivi MM-välierään? Päävalmentaja Nykky: "Se on liikaa" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Onko tässä Suomen mahdollinen kompastuskivi MM-välierään? Päävalmentaja Nykky: "Se on liikaa"

Maximillian Falkenberger yritti pysyä Sami Johanssonin vauhdissa puolivälierässä. Johansson viimeisteli kaksi komeaa maalia kaukolaukauksilla. –Nyt on uponnut aika kivasti ja on sitä laukausta harjoiteltukin. Hukkasimme vähän hölmösti palloa, mutta Saksa myös pelasi hyvin. Ihan jees peli meiltä, voitto on se, mikä ratkaisee, Johansson sanoi maaleistaan ja ottelusta.

7.12.2018 22:17

Suomen miesten salibandymaajoukkue eteni odotetusti välieriin MM-turnauksessa Prahassa. Suomi voitti Saksan maalein 6–1 (2–0, 2–1, 2–0), vaikka esitys oli kaukana parhaasta mahdollisesta.

–Vähän kimpoilimme sinne tänne ensimmäisessä erässä. Onneksi kaverit ovat sen verran taitavia, että saivat tehtyä muutaman maalin, vaikka peli itsessään ei ollut ensimmäisessä erässä niin hyvää. Toisessa vähän paransimme ja kolmas erä oli jo ryhdikäs, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky sanoi.

Nykky sadatteli varsinkin annettuja vastahyökkäyksiä.

–Kahdessa ensimmäisessä erässä niitä tuli varmaan 7–8, ja se on liikaa, kun ajatellaan loppuviikon pelejä. Toivottavasti olemme vastuullisempia pallon kanssa.

Ratkaisupelit käydään tiheään tahtiin. Välierä on edessä lauantaina ja mitalipelit sunnuntaina. Nykky kuitenkin vannotti, että Suomi ei yrittänyt päästä Saksaa vastaan helpolla.

–Ei näissä peleissä pääse helpolla. Silloin, kun tapellaan siitä, kuka menee jatkoon, ei pääse helpolla. Riippumatta siitä, mitkä numerot ovat, niin se on kuitenkin kovaa leikkiä. Asennoiduimme tähän peliin täysillä. Olemme ennenkin olleet näissä peleissä, ja kaverit tietävät, mitä pitää tehdä, Nykky sanoi.

Suomi kohtaa välierässä isäntämaa Tshekin. Paikalla saattaa olla jopa 18 000 katsojaa.

Tshekki hävisi alkulohkossa yllättäen Latvialle, mutta voitti Sveitsin ja lopulta lohkonsa. Lisämielenkiintoa otteluun tuo se, että Tshekkiä valmentaa Petri Kettunen. Kettunen valmensi Suomen maailmanmestariksi Riiassa 2016, mutta hän ei saanut jatkaa päävalmentajana.

Nykky ei ollut halukas vastaamaan, miltä tuntuu kohdata Kettunen.

–En ajattele sitä sillä tavalla. Pojat kohtaavat Tshekin, joka on löytänyt hyvän tunteen. Sieltä (Tshekiltä) löytyy lisää virtaa, jos he pääsevät johtoon. Tarkkana pitää olla ja omaa peliä kehittää, Nykky sanoi.

Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja Sveitsi.

Välierä Tshekki–Suomi lauantaina kello 17 TV2:ssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: