A.T.Visku hyvästeli raviradat voittamalla koriradallaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

A.T. Visku hyvästeli raviradat voitokkaana: "Vuodet Viskun kanssa ovat olleet uskomattomia"

Juha Länsimäen ohjastama A.T.Visku päätti menestyksekkään kilpailu-uransa voittamalla kotiradallaan.

7.12.2018 20:49

Porin perjantai-illan raveissa oli ilmassa hieman haikeutta, kun monet suurkilpailut läpikäynyt valio-ori A.T.Visku päätti menestyksekkään kilpailu-uransa voittamalla kotiradallaan.

15-vuotias ori oli päätösstartissa täyttä rautaa ja kiri luottokuski Juha Länsimäen ohjastamana johtavan rinnalta niukkaan voittoon ohi suosikki Nopsan Vauhdista.

Voitto oli euralaisen Pasi Teinin omistamalle ja valmentamalle sekä köyliöläisen Aapo Teperin kasvatille vuoden ensimmäinen ja uran kuudestoista. Voittosumma 2 000 euron ykköspalkinnon kanssa kohosi 218 850 euroon. Kilpailustartteja kertyi vuosien saatossa 244.

Pasi Teini kertoi mielen olevan hieman haikea.

–Päätin jokin aika sitten, että Viskun kilpailu-ura päättyy heti, kun voitto tulee. Näin myös tehdään, vaikka ori on ilmoitettu Tampereen tiistaisiin raveihin. Tänään taktiikaksi sovittiin Juhan kanssa, että pidetään kovaa vauhtia suosikin rinnalla. Taktiikka pitikin hyvin. Visku ei ole enää parhaassa mahdollisessa iskussa, mutta silti se puristi varmaan voittoon, Teini analysoi.

–Vuodet Viskun kanssa ovat olleet uskomattomia. Ostettiin hevonen aikoinaan siitoskäyttöön, mutta siitä kehittyi meillä mainio kilpahevonen. Visku on opettanut meitä monella tapaa raviurheilun pyörteisiin. Nyt se pääsee ansaituille eläkepäiville ja astuttelemaan tammoja. Toivottavasti tammojen omistajat löytävät meille.

Ravien avauslähdön 3-vuotiaiden nuorten sarjan voitti laihialainen Hannu Hietanen kasvattamallaan Taj Onella. Voittajan takana ravannut Tuomo Ojanperän käskyttämä ulvilalaisruuna Here Comes The Sun oli toinen.

Montelähtöä veti loppusuoran puoliväliin perusmatkalta startannut Heidi Kuossarin ratsastama porilaisruuna Backwood's Hexfire. 40 metrin pakilta startannut suosikki, urallaan runsaat 220 000 euroa tiennut Jenni Kaijan käskyttämä Licence Holder, oli lopussa vahvempi ja kiri varmaan voittoon.

Ennen ravien alkua kilpailtiin mielenkiintoinen ponilähtö, missä porilaisohjastajat haastoivat muun Suomen joukkueen.

Paalulta startannut Kim Åkerlundin ohjastama Zemafori johti lähdön jokaista metriä ja tuli maalipaalulle ykkösenä. Voitto oli porilaisen Anniina Lindforsin omistamalle ja valmentamalle 3-vuotiaalle tammalle uran kuudes, kun startteja on takana seitsemän.

Haasteajon voitti ylivoimaisesti muun Suomen joukkue, missä Åkerlundin lisäksi ohjastivat Ari Moilainen, Harri Koivunen, Hannu Torvinen ja Hannu Hietanen. Porilaisten joukkueen muodostivat Jouni Riikonen, Tuomo Ojanperä, Seppo Markkula, Mikko Aro, Arna Ruohomäki ja Jouni Nummi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos