Maarit Kurki sai potkut - Urheilu - Satakunnan Kansa

Parayleisurheilun päävalmentaja sai potkut luottamuspulan takia

30.11.2018 16:07 | Päivitetty 30.11.2018 20:27

Suomen parayleisurheilijoiden päävalmentajana joulukuusta 2016 työskennellyt Maarit Kurki on irtisanottu luottamuspulan takia. Paralympiakomitea kertoi irtisanomisesta perjantaina tiedotteessaan.

–  Luottamuspulasta johtuen työn tekemisen edellytykset, joihin hänet (Kurki) on aikanaan palkattu, ovat kadonneet. Käytännössä toiminta ei vastannut niitä kriteereitä, joita paraperheenä parahuippu-urheilulle asetamme, komitean pääsihteeri Tero Kuorikoski sanoi puhelimessa STT:lle.

Päävalmentajan tehtävä on rakennettu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea), Paralympiakomitean ja Suomen Urheiluliiton yhteistyönä. Kurki oli työsuhteessa Urheaan, joka irtisanoi hänet.

–  Totesimme Urhean, SUL:n ja Paralympiakomitean kanssa, että näemme luottamuspulan samalla lailla, Kuorikoski sanoi.

STT tavoitti Kurjen puhelimitse, mutta puhelu päättyi lyhyeen.

Päävalmentajan tehtäviin kuuluvat muun muassa parayleisurheilun valmennuksen ja valmentajien osaamisen tukeminen, koulutus ja leirivalmennus sekä urheilijarekrytointi.

Kuorikosken mukaan "haasteet on tunnistettu jo aiemmin, ja niitä on yritetty ratkaista kevyemmillä työkaluilla".

–  Tietyllä tavalla tilanne kärjistyi viimeisen parin kolmen viikon aikana. Irtisanominen on aina kova päätös, hän lisäsi.

Uuden päävalmentajan hausta on määrä tiedottaa lähiaikoina.

–  Ensi viikolla täytyy kokoontua ja alkaa kartoittaa sopivaa tekijää. Siitä tulemme ulos hieman myöhemmin, miten ja millaisella prosessilla päävalmentajaa haemme.

Parayleisurheilu on ollut Suomelle pitkään arvokisojen mitalisampo. Rion paralympialaisissa 2016 Suomi saavutti kolme mitalia, jotka kaikki tulivat yleisurheilusta. Seuraavat kesäparalympialaiset järjestetään Tokiossa 2020.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut