Suomi haki Fuerteventuran lämmöstä MM-energiaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Päävalmentaja Nykky haluaa salibandymiesten elävän hetkessä – Suomi haki Fuerteventuran lämmöstä MM-energiaa

Petteri Nykyn mukaan Suomi teki Fuerteventuran leirillä fyysisiä ja henkisiä harjoituksia.

30.11.2018 19:32

Suomen miesten salibandymaajoukkue haki MM-virettä viikon leirillä Espanjan Fuerteventuralla. Maanantaina joukkue palasi Suomeen ja suuntasi eilen MM-isäntäpaikkakunnalle Prahaan.

Päävalmentaja Petteri Nykky on tyytyväinen leirin antiin.

–  Haimme läsnäoloa, levollisuutta ja panimme ukkoja kuntoon. Aika hyvässä kunnossa nuo jo olivatkin. Teimme fyysisiä sekä henkisiä harjoituksia. Oli urheilujuttuja ryhmänä ja erilaisia kilpailuita. Illat katsoimme videoita päävastustajistamme ja loimme strategiaa, hän listaa.

Hallitsevan mestarin Suomen päävastustajia ovat lajin mahtimaa Ruotsi, Sveitsi ja kisaisäntä Tshekki. Suomi aloittaa turnauksen lauantaina Ruotsi-ottelulla, mitä Nykky pitää hyvänä asiana.

–  Näemme heti, missä menemme, ja saamme turnauksen raikkaasti alulle. Tuloksella ei sinänsä ole väliä, vaan sillä, löydämmekö pelimme parhaalla tavalla. On hienoa, että maailmanluokan joukkue tulee heti vastaan.

Suomi välttynyt loukkaantumisilta

Ainakaan torstai-iltapäivään mennessä ei ollut tiedossa, että Suomen pelaajistossa olisi loukkaantumisia tai sairastumisia.

Nykky on pyrkinyt painottamaan pelaajilleen hetkessä elämistä.

–  Mitä paremmin olemme hetkessä läsnä, sitä paremmin voimme pelata.

Nykyn MM-ryhmä on melko kokenut. Pelaajista Mika Kohonen, Juha Kivilehto ja Jani Kukkola ovat juhlineet Suomen kaikkia kolmea miesten maailmanmestaruutta.

Nykky vastaa melko suurpiirteisesti kysymykseen, millaisen Suomen hän haluaa kentällä nähdä.

–  Pallovarman, uskaliaan, puolustavan ja taistelevan ryhmän, joka toivottavasti löytää keinot puhkoa vastustajien puolustukset. Menestyminen vaatii onnistumista, yhteen hitsautumista, ripauksen onnea ja terveenä pysymistä, hän sanoo.

Suomi pelaa Tshekin MM-kisoissa B-alkulohkossa, jossa se kohtaa Ruotsin lisäksi Tanskan ja Norjan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut