Narukerä haastoi, mutta hävisi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Narukerä haastoi, mutta hävisi: ”Emme tehneet sovittuja asioita kentällä”

Eero Paavola oli yksi kotijoukkueen hahmoista tappiopelissä Kamppareita vastaan.

22.12.2018 20:21

Kampparit ei kuulu tämän kauden Narukerän niin sanottuihin päävastustajiin, mutta marraskuinen vierasvoitto Mikkelistä valoi uskoa mahdollisuuksiin myös lauantaina. Eikä vierasjoukkue porilaisten yli kävellyt, mutta paras vire jäi Narukerältä uupumaan. Kampparit nappasi 8–4 (3–1)-voiton.

Yksi kotijoukkueen hahmoista oli 19-vuotias Eero Paavola. Kerän oma kasvatti ja aikanaan P15-joukkueen kanssa SM-hopeaakin saavuttanut Paavola on alkukaudella esiintynyt edukseen.

–Olemme koko joukkueena saaneet hyvän alun kauteen, ja itsekin olen saanut mukavasti vastuuta. Uusi valmennus on tarkoittanut hieman uutta pelityyliä, mutta muutokset ovat menneet hyvin, Paavola sanoi.

–Tässä pelissä sekä tulos että tekeminen kentällä jäivät vajaaksi. Emme tehneet kopissa sovittuja asioita.

Vaikka Narukerällä on riveissään laatua ja kokemusta Bandyliigasta jo vuosien ajalta, juuri Paavola edustaa toista tärkeää osa-aluetta, nuoria lupauksia. Samasta ikäluokasta esimerkiksi Leevi Vihtalahti ja Joona Rajala ovat Paavolan tavoin vakiinnuttaneet paikkansa pääsarjatasolla.

–Porista on tulossa hyviä nuoria edelleen, Paavola kertasi.

Viime kaudella Paavola pelasi Bollnäsissa Ruotsissa.

Kuluva kausi on Paavolalle kolmas Narukerän edustusjoukkueen vahvuudessa, ja väliin jäi ainoastaan viime kausi. Syy oli ensi keväänä ylioppilaaksi kirjoittavalle pelaajalle miellyttävä, sillä Paavola pääsi näkemään elämää naapurimaan puolella ja ennen kaikkea aistimaan Suomea kehittyneempää jääpallokulttuuria.

–Olin viime kauden Ruotsin Bollnäsissa, sillä minulla oli vaihtovuosi lukiosta. Ne olivat erittäin antoisat kahdeksan kuukautta, kun pääsin kunnolla keskittymään jääpalloon.

–Tavoitteenani on päästä sinne joskus uudestaan pelaamaan.

Sitä odotellessa riittää Paavolalla ja koko joukkueella vielä hiottavaa omassa esityksessään. Kampparit oli selvästi vahvempi, vaikka porilaisjoukkueellakin oli oma hetkensä. Paavola oli yksi niistä, jotka pystyivät vahvoilla nousuillaan väläyttelemään taitojaan.

–Erikoistilanteisiin ratkeaa aika paljon, ja tällä kerralla Kampparit sai niistä heti onnistumisia. Heidän vastahyökkäyspelaamisensa on erittäin hyvää, eikä auttanut sekään, että tiesimme sen jo etukäteen, vastuuvalmentaja Jani Raukko totesi.

Bandyliigan joulutauko on perinteisen lyhyt. Pelaajien rutiineihin kuuluvat joulupäivän harjoitukset ja tapaninpäivän peli. Kerän vastus ei ainakaan huonone lauantaista.

–Emme laita silti päätä pensaaseen, vaan tapaninpäivänä lähdemme uuteen taisteluun. Kampparit ja Akilles ovat meille selvästi niitä pelejä, joissa lähdemme rohkeasti haastamaan, Raukko kiteytti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: