Roman Eremenko ottaa aikalisän - Urheilu - Satakunnan Kansa

Roman Eremenko ottaa aikalisän – maajoukkuepaluuta ei ainakaan tänä syksynä

Roman Eremenko haluaa ainakin vielä keskittyä seurajoukkueeseen ja paluuseen omalle huipputasolle.

31.10.2018 22:38

Arvailut jalkapalloilija Roman Eremenkon maajoukkuekuvioista voidaan lopettaa, ainakin joksikin aikaa.

Palloliitto kertoi keskiviikkona, että Eremenko ei palaa Suomen maajoukkuepaitaan ainakaan syksyn aikana eli marraskuun Kansojen liigan peleissä Kreikkaa ja Unkaria vastaan.

Ensi vuoden maaliskuussa alkavissa EM-karsinnoissa tilanne voi toki olla toinen. Eremenko ei sulje maajoukkueovea, mutta haluaa nyt vielä keskittyä seurajoukkueuraan Moskovan Spartakissa. Eremenko teki lokakuussa paluun pelikentille kahden vuoden pelikiellosta, jonka hän sai kokaiinikärystä vuonna 2016.

–  Otan tässä vaiheessa aikalisän. Haluan keskittyä syyskauden siihen, että palaan taas huippukuntoon, saan pelituntumaa ja vakiinnutan asemani uudessa seurassa. Keskittyminen on nyt vain ja ainoastaan siinä, Eremenko sanoo Palloliiton sivuilla.

–  Ovea maajoukkuetehtävien suhteen en sulje. Olen sopinut (päävalmentaja) Markku Kanervan kanssa, että palaamme asiaan ennen EM-karsintojen alkua ja katsotaan sitten, mikä on tilanne.

Kanerva kertoo tienneensä "aikalisästä" jo pitkään.

–  Sovimme jo ensimmäisessä keskustelussamme elokuun lopussa, että Roma keskittyy seurajoukkueeseen syksyn. Kunnioitan sitä päätöstä, sillä kahden vuoden pelitauon jälkeen ei ole ihan helppo palata huipputasolle, Kanerva sanoo.

–  Olen koko ajan sanonut, että Roma on tervetullut takaisin Huuhkajiin, kun hänen pelikuntonsa siihen edellyttää ja sitten, kun hän itse on siihen valmis. Tämä ei ole muuttunut mitenkään.

Kanerva on saanut Huuhkajansa komeaan lentoon tänä syksynä, kun kansainliigassa on tullut pelkkiä voittoja. Eremenko, 31, on seurannut maajoukkueen otteita tyytyväisenä.

–  Jätkät ovat pelanneet hienosti. Kaikki ovat sitoutuneet tekemään töitä ja hoitamaan oman roolinsa. Joukkue on todella hyvin organisoitu. On ollut ilo nähdä, että tulosta tulee.

–  Uskon ehdottomasti, että Suomi hoitaa viimeisen askeleen Kreikassa tai Unkarissa ja voittaa lohkonsa. Toivotan tsemppiä koko jengille niihin peleihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: