Karhut hävisi TPS:n vieraana - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhut meni taas nopeasti kyykkyyn ja menetti lopussa otteen uudelleen – katseet siirtyvät päävastustajiin

TPS:n Lauri Stenfors ja Karhujen Tatu Ruohonen väänsivät Turussa. Porilaiset palasivat tauolta tutulla kaavalla.

31.10.2018 22:34

Karhut palasi Salibandyliigassa kahden ja puolen viikon ottelutauoltaan tutulla kaavalla. Kupittaan palloiluhallin digitaalit näyttivät ajassa 7.56 kotijoukkue TPS:n 3–0-johtoa.

Jälleen kerran porilaisen liiganousijan alku oli niin vaikea, että se määritteli koko pelin suuntaa.

Karhut pysäytti TPS:n jyrän aikalisällään. Se oli noin puolentoista erän mittainen pysähdys. Sen jälkeen turkulaiset menivät menojaan ja voittivat 10–3 (4–0, 2–3, 4–0).

– Treenasimme tauolla hyvin. Kuvittelin, että olisimme vähän valmiimpia tähän peliin, päävalmentaja Mikko Lehti tuskaili.

Pelin jälkeisessä palaverissa Lehti tarttuikin juuri Karhujen huonoihin alkuihin. Niihin joukkueen on keksittävä jotain.

– Ehkä meidän pitää saada alkulämmöt vauhdikkaammiksi. Lisää sykettä ja lisää intensiteettiä, jospa sitten olisimme valmiimpia heti pelin alussa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Avauserässä TPS juhli ja Karhut ihmetteli.

Pirteä Ollikainen

Aikalisällä Karhut myös muutti hieman karvauspeliään. Lehden mukaan muutos toimikin niin, että vieraat saivat juonesta kiinni.

– Meillä oli 5–3-tilanteessa hyvää otetta. Sitten tuli harmittava vaparimaali toisen erän loppuun ja seuraava kolmannen erän alkuun. Loppu menikin hiukan pelailuksi.

– Samat virheet tuntuvat toistuvan kovia vastaan, Lehti mietti.

Karhujen tehomies oli 1+1 niitannut Aaro Ollikainen. Valmentaja kehuikin Ollikaisen otteita pirteiksi niin viime aikojen harjoituksissa kuin peleissä.

Maalinteossa onnistuivat myös Tomi Jerkku ja Antti Vuorinen.

Happeen jälkeen päävastustajat

Perjantaina Karhut saa urheilutalolle vieraakseen viime kevään hopeajoukkueen Happeen. Happee-pelien jälkeen Karhuilla on edessään vierasottelut päävastustajiin kuuluvia Welhoja, Steelersiä ja OLS:aa vastaan.

– Tässä kohtaa meidän pitää hieman uhrata otteluita kovempia joukkueita vastaan ja valmistautua siihen, että olemme parhaimmillamme päävastustajiamme vastaan. Heitä vastaan on saatava tulosta.

Karhut on liigassa toiseksi viimeisenä neljällä pisteellään. Takana on vain kolmen pisteen OLS. Lehti muistutti, ettei nousijajoukkue ole vielä juuri päässyt pelaamaan päävastustajiaan vastaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: