Wimbledon luopuu jättipitkistä ratkaisueristä, katkaisupeli 12–12-numeroissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Wimbledon luopuu jättipitkistä ratkaisueristä, katkaisupeli 12–12-numeroissa

Kevin Anderson pelasi John Isneriä vastaan viime kesänä ottelun, joka kesti yli kuusi ja puoli tuntia.­

19.10.2018 15:04

Tenniksen arvoturnaus Wimbledon jättää historiaan jättipitkiksi venyneet ratkaisuerät. Turnauksen Lontoossa järjestävä All England Lawn Tennis Club kertoo Twitterissä, että ensi vuodesta alkaen miesten viidennessä ja naisten kolmannessa erässä pelataan katkaisupeli 12–12-numeroissa.

Uudistus koskee naisten ja miesten kaksin- ja nelinpelejä, sekanelinpeliä ja juniorien sarjoja. Pyörätuolisarjoissa otteluiden ratkaisuerissä ei pelata katkaisupelejä.

–  Olemme päättyneet tähän ratkaisuun kuulemalla pelaajia ja erotuomareita, analysoimalla parin vuosikymmenen aikana pelattuja otteluja sekä pohtimalla muun muassa katsojien kokemuksia, järjestävän seuran puheenjohtaja Philip Brook kommentoi.

Viime kesänä Etelä-Afrikan Kevin Anderson ja Yhdysvaltain John Isner pelasivat miesten kaksinpelissä viisieräisen välieräottelun, jonka päätöserä päättyi numeroihin 26–24. Ottelu kesti kuusi tuntia ja 36 minuuttia.

Wimbledonin historian pisin ottelu on vuodelta 2010. Silloin Isnerin ja ranskalaisen Nicolas Mahut'n ottelu kesti 11 tuntia ja viisi minuuttia. Kaksikko tahkosi viidennen erän ratkaisun pelein 70–68.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?