LuKin pudotuspelitoiveet enää langanohuet: ”Joskus urheilussa voi tapahtua ihmeitä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

LuKin pudotuspelitoiveet enää langanohuet: ”Joskus urheilussa voi tapahtua ihmeitä”

LuKin pudotuspelihaaveet ovat vielä ohuet.

24.2.2019 18:48

Luvian Kiekon pudotuspelitoiveet ennen 2. maaliskuuta pelattavaa ringeten SM-sarjan päätöskierrosta ovat edelleen elossa. Lanka pudotuspeleihin pääsemiseen on toki niin ohut, ettei sitä kunnolla edes näe.

LuKin paras mahdollisuus pudotuspelijunan mukaan hyppäämiseen oli sunnuntaina. Joukkueen olisi pitänyt voittaa maailman parhaan ringettepelaaja Anne Pohjolan johtama Lapinlahden Luistin. Siihen LuKi ei pystynyt. Pohjola vei 4+1 tehoillaan joukkonsa helpohkoon voittoon Luvialla.

Peli päättyi 1–7 (1–4, 0–1, 0–1, 0–1). Ainoan kotijoukkueen osuman teki Noora Peltovirta.

–Meillä oli alussa pari läpiajoa ja muitakin paikkoja iskeä maaleja. Siinä olisi pitänyt saada aikaiseksi tulosta, mutta kävi päinvastoin. Kova vastustaja iski omista paikoistaan maaleja hyvällä prosentilla, valmentaja Antero Kivelä totesi.

Voitolla LuKi olisi noussut neljänneksi ja kiinni pudotuspelipaikkaan, koska myös pisteen luvialaisia edellä oleva Lahti Ringette hävisi ottelunsa.

Nyt kaikki on sen varassa, että LuKi onnistuu kaatamaan viimeisellä kierroksella Nokian Urheilijat vieraskentällä. Nokialaiset ovat olleet ylivoimainen ykkösjoukkue sarjassa. Käytännössä LuKin voitto vaatisi sitä, että NoU haluaisi nimenomaan LuKin vastaansa välierissä ja panisi peliin kakkosjoukkueensa. Tämä ei ole todennäköinen vaihtoehto.

Kaikesta huolimatta Kivelä ei ole valmis heittämään lopullisesti kirvestä kaivoon.

–Ei näistä koskaan voi varmaksi sanoa etukäteen. Peli alkaa kuitenkin tasatilanteesta ensi viikollakin. Joskus urheilussa voi tapahtua ihmeitä, Kivelä mietti.

LuKin voittaessa Nokian olisi Lahden vielä hävittävä samaan aikaan Hyvinkäälle. Vain mainitut tulokset yhdessä veisivät LuKin neljän parhaan joukkoon.

–Aika pienestä se jää kiinni, jos emme pudotuspeleihin pääse. Maalivahtimme Maria Perkkola oli loukkaantuneena sivussa muutaman pelin, ja se oli meille iso takaisku. Hävisimme silloin esimerkiksi Lahdelle kotikentällä. Perkkolan kanssa tulos olisi voinut olla siinäkin pelissä toinen, näin ainakin itse vahvasti uskon.

Ringeten runkosarja loppuu siis lauantaina 3. maaliskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut