Karhuille avausvoitto uuden valmennuksen alaisena – Roni Tuomela totuttelee sentterin rooliin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhuille avausvoitto uuden valmennuksen alaisena – Roni Tuomela totuttelee sentterin rooliin

Roni Tuomela (4) oli siirtynyt puolustajasta keskushyökkääjäksi. Hän syötti Karhujen maaleista kaksi.

24.2.2019 20:50 | Päivitetty 24.2.2019 21:48

Karhujen runkosarjan paras vire löytyi viimeiseen kotipeliin ennen playout-sarjaa. Porilaiset ovat jo hetken ajan saaneet suhteellisen rauhassa keskittyä kevään tärkeimpiin peleihinsä, sillä Koovee ei onnistunut haastamaan Karhuja sarjan häntäpään taistelussa.

Kotipelissään OLS kiri takaa ohitse niukkaan voittoon, mutta sunnuntaina karhunippu nappasi 7–3 (1–2, 4–0, 2–1) -voiton.

–Katseet on käännetty jo tiukasti playouteihin. Tällainen voitto tekee hyvää, sillä sen huomaa kavereistakin, että mieli on heti kirkkaampi, juuri Kooveesta Karhuihin siirtynyt Roni Tuomela mietti.

Kotijoukkueen voitossa oli tälle kaudelle poikkeuksellisia asioita. OLS iski avauserän viimeisellä sekunnilla johtomaalinsa kahden miehen ylivoimalla, mutta Karhut lähinnä sisuuntui takaiskusta. Toisen erän kaltaista hurmosta ei Urheilutalon yleisö ollut vielä kuluvalla kaudella nähnytkään.

Karhut tasoitti ja rynnisti kolmen maalin johtoonkin, eikä vierailijoille jäänyt kovin paljon mahdollisuuksia kavennuksiinkaan. Harvat oululaisten maalipaikat tyrehtyivät puolustukseen ja vahvan ottelun pelanneeseen maalivahti Tomi Bergendahliin.

–Puhuimme toisella tauolla siitä, että tilanne on poikkeuksellinen. Pelasimme juuri niin kuin halusimme, vaikka paikkoja oli useampaakin maaliin, Karhujen valmentaja Pekka Nylund totesi.

–Totta kai ensimmäinen voitto tällä valmennusryhmällä maistuu hyvältä. Muutenkin tämä oli yhdeksän pisteen viikonloppu, sillä kaikki A-juniorimme kävivät lauantaina ja sunnuntaina kahdessa divisioonapelissä. Siellä nuoret taistelivat noususta SM-sarjaan, ja se olisi seuralle tärkeä asia.

Sunnuntaipelin paineet olivat OLS:lla, ja pistemenetys Porissa tasoitti alemman keskikastin tilannetta entisestään. Ratkaisu jää viimeisten ottelujen varaan.

–Emme pysty itse enää vaikuttamaan siihen, kuka tulee playout-sarjassa vastaan. Tästä jäi kuitenkin hyvä maku, sillä olimme kuljettajan paikalla ja pelasimme ehjän pelin, kaksi maalia syöttänyt Tuomela arvioi.

Tuomela palasi neljän Koovee-kauden jälkeen takaisin Poriin, ja sekä joukkueella että puolustajalla itsellään on ollut omat hankaluutensa. Nousijajoukkue taistelee kiivaasti sarjapaikastaan, kun taas Tuomelan kausi on ollut äärimmäisen rikkonainen.

Puolikuntoisuuden lisäksi Tuomelan rooli on loppukauden aikana muuttunut puolustajasta keskushyökkääjäksi.

–Tämä on minun ensimmäinen kokeiluni sentterinä, ja varmaan se on jollain tavalla mennyt, kun tähän asti on siinä vastuuta tullut.

–Keskellä pelatessa puolustusvelvoite on olemassa, mutta siinä täytyy pystyä enemmän auttamaan myös hyökkäyssuuntaan. Jokainen treeni ja peli on askel eteenpäin, Tuomela kiteytti.

Katso ottelun maalikooste:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut