Vampula karisti OrPon kannoiltaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampula karisti OrPon kannoiltaan – nyt metsästetään kotietua puolivälieriin

LP-Vampula pystyi horjuttamaan LP Viestiä vain toveittain.

3.2.2019 20:59

Välillä suuret asiat ovat todella pienestä kiinni.

LP-Vampulan liigajoukkue koki Orivedellä oman kiirastulensa, kun kotijoukkue OrPo sai neljännessä erässä kolme ottelupalloa.

Ratkaiseva niitti jäi kuitenkin iskemättä.

Vampula nousi tukalasta ahdingosta riemukkaaseen 3–2 (26–24, 21–25, 22–25, 32–30, 15–13) -vierasvoittoon ja karisti OrPon kannoiltaan jo turvallisen tuntuisesti kahdeksan pisteen päähän.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että Vampula ja viime viikolla valmentajaa vaihtanut Kuusamon Pallo-Karhut kohtaavat puolivälierissä.

Tasapisteissä olevat joukkueet ratkaisevat kotiedun runkosarjan päätöskierroksilla.

Tämä voi nousta erittäin ratkaisevaan asemaan, kun taistellaan välieräpaikasta.

Kuusamossa painettiin jo paniikkinappulaa, kun hienoa työtä tehneelle Tuomas Alatalolle annettiin lähtöpassit. Toki asia muotoiltiin julkisuudessa kauniimmin, kuten yleisenä tapana on.

Alatalon tilalle pestattu Zvonko Nikolic on viime kaudelta tuttu kasvo OrPosta. Silloin orivesiläisjoukkueen ja kuumaverisen serbialaisluotsin tiet erosivat nopeasti.

Nikolicille jäi paljon mietittävää myös uudesta debyytistä, kun LP Kangasala haki täyden pistepotin Kuusamosta.

Huittislaisjoukkueelta peräänkuulutetaan nyt ennen kaikkea nöyryyttä, sillä Oriveden vierailulta olisi voinut jäädä käteen pelkkiä sympatiapisteitä. Nyt nollasaldo muuttui kahteen pisteeseen, kun Kia Bright tinttasi ratkaisupisteen kolmannesta ottelupallosta.

Brightilla oli taas vaikeuksia vastaanotossa, mutta 24 pisteen saldo oli Vampulan korkein. Claire Felix ja Nayara kokosivat 23 pistettä. Lisäksi pitää mainita virolaissentteri Eliisa Peitin iso rooli (14/+10).

Vampula pelaa viimeisen kotiottelunsa vastustajien kammoksumassa Leijonankidassa keskiviikkona. Jäähyväisvieraaksi saapuu LiigaPloki.

Sen jälkeen astutaan uuteen aikakauteen. Vampula siirtyy vihdoin valmistuneeseen Huittisten liikuntahalliin ja kohtaa siellä sunnuntaina kevään päävastustajansa Kuusamon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: