Runkosarjan voitto karkasi käsistä – VaLePa menetti ykkössijan hävittyään jo kolmannen kerran Savo Volleylle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Runkosarjan voitto karkasi käsistä – VaLePa menetti ykkössijan hävittyään jo kolmannen kerran Savo Volleylle

Savon nuori passari Fedor Ivanov haastoi VaLePan kokeneet Tommi Siirilän (oik.) ja Mikko Esko Aleksi Kaatrasalon (vas.) hyökkäyksessä.

1.3.2019 22:33

VaLePan valmennusjohdolle jäi paljon pähkäiltävää ensi viikolla alkavaan liigahuipennukseen.

Sastamalalaisjoukkue menetti runkosarjan voiton kotiyleisön edessä hävittyään Savo Volleylle jo kolmannen kerran tällä kaudella. Nyt lukemin 2–3 (23–25, 25–20, 19–25, 25–18, 9–15).

VaLePa olisi tarvinnut voiton siirtääkseen ratkaisun lauantaiseen päätöskamppailuun Ducksia vastaan, mutta liian monen pelaajan kehonkielessä oli huolestuttavia piirteitä.

Ellei edes runkosarjan voitto sytytä, niin mikä sitten?

Peräti 13 peräkkäistä voittoa kaapannut Hurrikaani on tällä hetkellä paljon terävämmän ja nälkäisemmän oloinen. Loimaalaisjoukkue nousi runkosarjan ykköseksi täysin ansaitusti.

Tämä on Hurrikaanille historian kolmas. Edelliset tulivat kausilla 2011–2012 ja 2016–2017.

Eetu Häyrinen ratkaisi viidennen erän hurjilla hyppysyötöillään. Harva vierasjoukkueen pelaaja on murjonut VaLePan vastaanottoa niin pahasti kuin Savo Volleyn hakkuri nyt teki.

Nyt korostuu päävalmentaja Radovan Gacicin rooli. Muutaman päivän päästä nähdään, pystyykö slovenialaisluotsi sytyttämään VaLePan mestaruuden edellyttämään lentoon. Puolivälierävastustajaksi tulee kevään mittaan reilusti parantanut Kokkolan Tiikerit.

Perjantai-ilta jätti ilmaan paljon huolestuttavia merkkejä.

Savo Volley pehmitti VaLePan jo kolmannen kerran tällä kaudella, vaikka kärkilaituri Andrus Raadik jäi kotiin lepäämään, Olli-Pekka Ojansivu kävi kentällä vain yhden syötön ajan Jukka Lehtonen seurasi koko kamppailun sivusta.

Tämä jätti varmasti jonkinlaisen jäljen VaLePan pelaajien alitajuntaan.

Ei voi olla niin, että VaLePan onnistuminen jää joka ilta Urpo Sivulan varaan. Särmikäs hakkuri latoi taas komean saldon 28/+17 ja nousi kentän parhaaksi pelaajaksi jälleen kerran. Sekään ei riittänyt, kun kunnon tulitukea tuli vain Markus Kaurtolta.

VaLePan onneksi nivusvaivoista kärsinyt Niko Suihkonen palasi vihdoin kentälle, mutta nuori mies ei ollut lähelläkään normaalitasoansa. Kovaan pommitukseen joutunut laituri jäi viisi pistettä pakkaselle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: