VaLePan ilta oli vaikea menomatkasta lähtien, kun tähtihakkurin auto jäi matkan varrelle: "Rengasrikon taakse on turha mennä" - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePan ilta oli vaikea menomatkasta lähtien, kun tähtihakkurin auto jäi matkan varrelle: "Rengasrikon taakse on turha mennä"

VaLePan Urpo Sivula jatkoi vankkaa hakkuripeliä PerPoa vastaan. Viime kauden pelikaveri Peetu Mäkinen yritti torjua Sivulan pommia.

20.1.2019 20:30

Lentopalloliigan kärkijoukkue VaLePa koki pahaenteisen takaiskun jo sunnuntaisen huippuottelun aattona.

VaLePan tähtihakkurin Urpo Sivulan autosta puhkesi rengas noin 20 kilometriä ennen Loimaata, kun hän oli tulossa Hurrikaani-kamppailuun.

Sastamalalaisjoukkueen tilastomies Arto Weckman kävi hakemassa Sivulan pelipaikalle, mutta valmistautumisaika jäi olemattomaksi. Sivula asteli Loimaan liikuntahalliin vasta reilut 20 minuuttia ennen pelin alkua.

Lyhyt lämmittely jätti jälkensä VaLePan pääiskijään. Sivula teki kahdessa ensimmäisessä erässä vain kaksi pistettä – eikä pitkän erätauon jälkeinen ryhtiliike riittänyt enää kurssin kääntämiseen.

Hurrikaani takoi kotisalissaan tyrmäävät lukemat 3–0 (25–19, 25–21, 25–20) ja nousi taistelemaan runkosarjan voitosta. VaLePan kaula kutistui kahteen pisteeseen.

– Rengasrikon taakse on turha mennä. "Upi" nousi kolmannessa erässä ok-tasolle, mutta siinä vaiheessa hiipui Erik Sundberg, VaLePan kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko kuvaili.

 

Nilkkavammastaan toipunut Sundberg (13/+7) kantoi VaLePaa melkein yksinään kaksi erää, kun Sivulan ja toisen laiturin Niko Suihkosen hyökkäyspeli sakkasi pahasti.

Tutkapari Mikko Esko–Sivula on ratkaissut lukemattomia pelejä VaLePan eduksi, mutta tällä kertaa oli Hurrikaanin huipputandemin Matthew WestAntti Ropponen vuoro.

Ropponen moukuutti komeat lukemat 23/+16 loisto-ottelun pelanneen Westin tarjoilusta.

– Hurrikaani oli nyt tosi kova. Meidän pitää ottaa opiksi tästä illasta tulevan lauantain cup-finaalia varten. Edessä on paljon vaativampi kamppailu kuin viime kerralla, Kangaskokko pohjusti Turun huipennusta.

Vuosi sitten VaLePa pehmitti Hurrikaanin vaivattomasti 3–0.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos