VaLePa voitti vaivoin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ällistyttävä vaihto – 36 pistettä pommittanut Greene otettiin penkille, VaLePa voitti vaivoin

VaLePan pisterohmu Tiikereitä vastaan oli Arvis Greene, joka oli monipuolisena verkkopelissä ja Tiikerien torjunnan haastajana.

19.1.2019 21:36

VaLePan päävalmentajan Radovan Gacicin kärsivällisyys loppui neljännen erän puolivälissä, kun Kokkolan Tiikerit karkasi viiden pisteen johtoon.

Gacic passitti kentälle ensin Mikko Eskon ja kohta perään Urpo Sivulan, mutta tämäkään tutkapari ei pystynyt kääntämään liigakamppailua hetkessä.

Tarvittiin viides erä. VaLePa vei sen vakuuttavasti 3–2 (25–12, 23–25, 25–19, 20–25, 15–8) ja otti minimitavoitteena olleet kaksi pistettä.

–Meidän piti viedä homma nuorilla maaliin asti, mutta suunnitelmaa oli pakko muuttaa voiton varmistamiseksi, VaLePan kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko tuumi.

Siksi Arttu Lehtimäki ja Arvis Greene otettiin penkin puolelle. Passarin vaihto oli looginen, mutta hakkurimuutosta oli vaikeampi käsittää. Greene murjoi reiluun kolmeen erään hurjat lukemat 36/+27 ja otti peräti viisi torjuntaa.

Vaikka puolustuspelin puutteet ovat tiedossa, tuolla saldolla pitäisi antaa muutama helppo pallo anteeksi. Helppo arvata Greenin mietteet vaihtokomennuksen jälkeen.

Kaikki tiesivät jo etukäteen, että sunnuntainen Hurrikaani-peli huipentaa VaLePan viikonlopun. Niinpä Greene, Lehtimäki, Mikko Karjarinta ja Ilari Toimela saivat Tiikereitä vastaan tilaisuutensa.

Koko ajan parantava Karjarinta ja vasta alkuviikosta mukaan liittynyt Toimela täyttivät paikkansa mallikkaasti.

VaLePan onneksi nilkkansa muljauttaneen Erik Sundbergin vamma ei ole paha. Luultavasti ruotsalaislaituri pelaa jo sunnuntaina Loimaalla. Polvivaivoista kärsivän Olli Kunnarin tilanne on ikävämpi – hyppääminen ei onnistu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut