VaLePa selviytyi erinomaisesti kaikesta muusta paitsi Mestarien liigan haasteesta - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePalla oli loistava syksy ongelmiin nähden: "Pelisysteemi hipoi järjettömyyttä"

VaLePan vuoden viimeiset ilmeet oivat helpottuneita, kun Hurrikaani Loimaa kaatui Sastamalassa. Urpo Sivula ja Niko Suihkonen juhlivat voittoa hillitysti.

22.12.2018 21:20

Syyskauden päätöskamppailu toi VaLePalle makeaa mahan täydeltä, vaikka villit voittokarkelot jäivät tällä kertaa väliin.

Väsyneiden pelaajien kasvoilta paistoi lähinnä huojennus monivuotisen arkkivihollisen Hurrikaanin kaaduttua lukemin 3–0 (25–23, 25–22, 27–25).

Osa sastamalalaisjoukkueesta saa rauhoittua nyt joulun viettoon tavallista pidemmäksi ajaksi. Yhteisharjoitukset jatkuvat vasta 2. tammikuuta.

Nuorisokaarti palaa sorvin ääreen jo aiemmin. Niko Suihkonen ja Tommi Siirilä etenevät pyhien jälkeen A-maajoukkueen leiriohjelman mukaan.

Niinpä nyt on juuri oikea hetki summata VaLePan syksy.

Seurahistorian suurimmilla satsauksilla haettiin ensisijaisesti paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheesta, mutta kunnianhimoinen tavoite kariutui pitkälti toivottoman aikataulun takia.

VaLePa sai peräti viisi MM-kisapelaajaa käyttöönsä vasta Mestarien liigan avauspelin aattona, kun kova turkkilaisvastustaja BBSK Istanbul oli treenannut koko ryhmällään yhdessä jo pari kuukautta.

Aikainen putoaminen oli kaikille iso kolaus, mutta joukkue kokosi rivinsä ihailtavasti.

 

Hurrikaanin Karri Kutinlahti kokeili VaLePan torjunnan pitävyyttä. Rami Rekomaa ja Erik Sundberg asettelivat käsiään pallon tielle. Taustalla Niko Suihkonen ja Alan Domingos.

VaLePa johtaa nyt liigaa viidellä pisteellä, lähtee suosikkina tammikuiseen Suomen cupin välierään ja tarvitsee "enää" kotivoiton tshekkiläisestä Kladnosta edetäkseen CEV-cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Puolivälieräpaikka sivuaisi jo VaLePan parasta eurosaavutusta.

Kaiken tämän jälkeen on korkea aika kuopata Mestarien liigan synkät muistot.

Jää ikuiseksi arvoitukseksi, miten kovaa jälkeä VaLePa olisi tehnyt hiukan otollisemmalla aikataululla.

–Selviydyimme syksystä loistavasti järjettömyyttä hipovasta pelisysteemistä huolimatta. Nykyohjelmalla harjoitteluun ja lepoon ei jää aikaa ollenkaan, VaLePan kakkosvalmentaja Janne Kangaskokko täräytti.

Ajanpuute tuli karuimmin esiin hakkurilöydön Arvis Greenen tapauksessa. Amerikkalainen kumiukko liikkuu huimissa korkeuksissa ja on hyvissä lyöntipaikoissa pitelemätön verkolla, mutta kulmikkaasta tyylistä olisi pitänyt hioa pahimmat särmät pois treenaamalla.

Siihen ei jäänyt aikaa.

Niinpä VaLePan valmennusjohto palasi turvalliseen patenttiratkaisuun kesken syksyn. Yleispelaajana aloittanut Urpo Sivula palasi hakkuriksi marraskuun puolivälissä ja on tehnyt sen jälkeen hurjaa jälkeä tiukoilla hetkillä.

Sivula ei syty täyteen roihuun kaikissa rutiinipeleissä, mutta kovissa paikoissa häneen voi luottaa. Passari Mikko Esko tietää tämän ja kuormittaa luottohyökkääjäänsä suruttomasti tarpeen tullen.

Sivula ja Esko ovat VaLePan syyskauden ykköshahmot.

Suihkonen on aloittanut vielä useimmat pelit vaihtopenkillä, mutta kenties tilanne muuttuu jo kevään aikana. Jo syksyn MM-turnauksessa väläytellyt laituri alkaa olla kuusikkopaikan arvoinen kaveri.

–Siinä on meidän aarrearkku, Kangaskokko suitsutti.

Keskimiesosasto on tuottanut eniten päänvaivaa. Nelossentteri Rami Rekomaa on pelannut odotettua enemmän Daniel Jansen Van Doornin ja Markus Kaurton terveysongelmien takia.

Kanadalaisen selkä on kiukutellut koko syksyn. Kaurton murheista ei ole kerrottu julkisesti. Tiettävästi ne liittyvät sydämeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: