Suomi kohtaa lentopallon MM-kisojen viimeisessä alkulohkon ottelussaan Iranin. - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen lentopallomiehet haastoivat tosissaan Aasian mestarin – Iran vei kuitenkin niukasti viiteen erään venyneen taistelun

Sakari Mäkinen (oik.) aloitti vahvasti Irania vastaan. Hän oli avauserässä Suomen ykköshahmo.

18.9.2018 19:41

Suomen miehet kohtasivat lentopallon MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussaan Iranin. Ottelu venyi aina viidenteen erään saakka. Siinä Aasian mestari oli vahvempi 15–12 ja vei koko ottelun erälukemin 3–2.

Suomen kaksi voitettua erää tarkoitti sitä, että joukkue saa yhden lisäpisteen mukaansa jatkosarjaan. Kuuba-voitosta mukana seuraa kolme ja Puerto Ricon kukistamisesta kaksi.

Sen sijaan alkulohkojen voitot eivät seuraa mukana. Joukkueet ovat siis jatkolohkoissa tasatilanteessa, koska MM-turnauksessa voitot ratkaisevat järjestyksen.

Pisteet astuvat kuvaan, jos seuraavassa vaiheessa voitot ovat tasan. Silloin jatkaja ratkeaa pisteillä.

MM-kisojen alkulohkoista jatkoon menee 16 joukkuetta. Suomen jatkolohko E pelataan Italian Milanossa.

Varmaa jo tässä vaiheessa on se, että Suomi kohtaa ensimmäisessä jatkopelissään Italian perjantai-iltana. Loput Suomen kaksi vastustajaa selviävät myöhään tiistai-illan aikana, kun alkulohkot pelataan loppuun.

Perjantain jälkeen Suomen pelit ovat peräkkäisinä päivinä eli lauantaina ja sunnuntaina.

Mäkinen aloitti taas vahvasti

Iran vei kohtaamisen ensimmäisen erän lukemin 25–19. Hyvin aloittanut Suomi johti erää jo 14–11, mutta sen jälkeen Iran heräsi taistelemaan. Toisen teknisen aikalisän jälkeen Iran repi ratkaisevan etumatkan, jota Suomi ei pystynyt kuromaan kiinni.

Avauserän suomalaishahmo oli nuori yleispelaaja Sakari Mäkinen, joka oli sinivalkoisen piste- ja torjuntatilaston ykkönen. Hakkuri Urpo Sivula aloitti huolestuttava tehottomasti.

Toinen erä kulki liki kuin toisinto avauserästä. Suomi aloitti väkevästi ja pysyi voittokamppailussa mukana avauserää pidempään. Iran kiri Suomen 19–16-johdon kiinni, mutta Suomi ei taipunut.

Suomi hankki kolme eräpalloa ja vei erän 25–22. Kakkoserän loppuhetkillä roolia ottivat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen.

Nuorten esiinmarssi

Kolmannessa erässä nuorten miesten esiinmarssi otti lisäkierroksia, kun Niko Suihkonen ja hakkuriksi vaisun Sivulan tilalle tullut Samuli Kaislasalo takoivat pisteitä.

Miesten tehot pehmittivät Iranin, ja Suomi vei kolmannen erän 25–23. Kahden erän voitolla Suomi saa yhden lisäsarjapisteen mukaansa jatkolohkoon.

Neljäs erä kulki jo totutun tasaisissa merkeissä erän puoliväliin saakka. Sitten Iran kiskaisi kolmen pisteen kaulan, mutta Suomi ei häkeltynyt, vaan kiskoi tilanteen tasoihin 16–16.

Viimeisten pallojen aikana Iran oli kuitenkin väkevämpi ja vyöryi jo 23–19-johtoon. Suomi ei antanut periksi ja hilautui jo pisteen päähän. Iran kuitenkin kesti ja venytti ratkaisun viidenteen erään lukemin 25–23.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: