Antti Vuorinen on Karhujen maalitykki - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhujen maalitykki haluaa koko ajan itseltään enemmän: "Viime kaudella oli yksi peli, jonka jälkeen olin tyytyväinen"

–Pitäähän sitä nyt kuninkaan paita olla seinällä, Antti Vuorinen sanoo Jari Litmasen Ajax-paidasta. Urheilulle omistautuneen nuoren miehen iltalukemistoon kuuluvat tällä hetkellä Aki Hintsan ja Jere Karalahden elämäkerrat.

13.9.2018 6:00

25 peliin 21 tehtyä maalia ensimmäisellä kokonaisella liigakaudella. Aika moni salibandypelaaja olisi tyytyväinen saldoon, jonka Antti Vuorinen nakutteli raumalaisen SalBan riveissä viime kaudella.

Vuorinen oli maalimäärällään Salibandyliigasta Divariin pudonneen joukkueen kovin maalilinko.

Mutta ei, Vuorista aihe ei hymyilytä yhtään. Hän on pikemminkin melkein jopa vihainen ja sättii itseään menetetyistä maalipaikoista.

–Viime kaudella oli yksi peli, jonka jälkeen olin tyytyväinen. Steelersiä vastaan tein tehot 3+1 ja tuli voitto, Vuorinen muistelee.

–Tiedän, että olen liiankin itsekriittinen, mutta aina löytyy petrattavaa. Välillä paikkoja on neljään tai viiteen maaliin, mutta en saa kuin yhden sisään ja joukkue häviää. Ei sellaiseen voi olla tyytyväinen.

Asunto Porissa jo pari vuotta

Vuorinen on asunut Porissa jo kesästä 2016 lähtien, mutta siirtyi vasta täksi kaudeksi Karhuihin, kun hissi vei SalBan Divariin ja nosti naapuriseuran pääsarjaan. Yksi kokonainen ja yksi rikkonainen kausi ovat nostaneet Vuorisen nopeasti salibandyväen tietoisuuteen.

Ensimmäinen liigakausi oli vaikea. Vuorinen oli melkein puolet kaudesta loukkaantuneena ja pelasi "käsi rikki" 15 ottelua, joissa kuitenkin syntyi kunnioitettavasti kymmenen maalia.

Erikoiseen paikkaan kämmeneen tullut hermopinne piti vapauttaa leikkauksella marraskuussa ja Vuorinen kuntoutui kunnolla vasta kevään karsintapeleihin. Niiden pelien pistepörssin hän voitti.

Myös polvi on vaatinut operointia, mutta nyt Vuorinen vakuuttaa olevansa paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.

SBS Wirmosta liigatasolle ponnistanut hyökkääjä jatkoi kehittymistään Raumalla kohti huippua, eikä tahti ole hiipunut alkavan kauden alla harjoituspeleissä. Karhujen kuudessa pelissä Vuorinen heilutti verkkoa seitsemän kertaa.

Kysymys maajoukkueesta saa nuoren miehen vaivaantumaan.

–Se tuntuu vielä tosi kaukaiselta ajatukselta, 24-vuotias Vuorinen punastelee.

Hyökkääjä saattaa olla puheissaan varovainen, mutta antaa tekojen puhua kentällä. Karhuille hänenkaltaisensa tykin kiinnittäminen oli lottovoitto.

Urheilullinen ja nöyrä

Päävalmentaja Mikko Lehti kuvailee kesän kovinta hankintaansa urheilulliseksi ja nöyräksi pelaajaksi, joka tekee kentällä kaiken, mitä käsketään.

Sellaiselta Vuorinen myös vaikuttaa. Urheilullisuudesta kertoo jo oman poikamiesasunnon sisustus, jossa ensimmäisenä eteisessä meinaa kompastua salibandymailoihin.

Meneillään olevat opiskelut antavat mahdollisuuden harjoitella paljon omalla ajalla, eikä Vuorinen jätä tilaisuutta käyttämättä. Hän käy usein vapaa-ajallaan punttisalilla ja urheilutalossa "lämmäilemässä" joko yksinään tai joukkueeseen liittyneen Juho Miilunpalon kanssa.

–Salibandy on minulle isoin asia elämässä tällä hetkellä. Yritän elää kuten huippu-urheilija, vaikka en ammattilainen olekaan.

Koko joukkueen urheilullisuus on tehnyt vaikutuksen Vuoriseen.

–En ole ennen pelannut tällaisessa joukkueessa, jossa jokainen on ihan täysverinen urheilija. Karhuilla on kasassa hemmetin urheilullinen ja tosi yhtenäinen porukka, jolla on hyvä henki.

Sopeutumista mynämäkeläinen ehti hieman pelätä, koska "porilaisilla on aina omat juttunsa" ja Karhut koostuu lähestulkoon kokonaan oman kylän pelaajista.

Kun Vuoriselta kysyy selvennystä luonnehdintaan "porilaiset ovat porilaisia", hän hymähtää lempeästi.

–Kun tänne tulee ulkopuolelta, voi olla vaikeaa. Nyt ei käynyt niin, vaan henki on ollut loistava alusta alkaen. Vastapuolella pelatessa Karhut on aina ollut veemäinen vastustaja.

Antti Vuorinen haluaa pelata joskus tulevaisuudessa ulkomailla.

Jatkuvaa selviytymistaistelua

Vuorinen tottui SalBassa jatkuvaan taisteluun sarjapaikasta. Raumalaisjoukkue tuli tunnetuksi siitä, että se keksi mitä ihmeellisimpiä keinoja säilyä sarjassa vuosikaudet, vaikka putoaminen näytti usein varmalta.

Viime keväänä jipot loppuivat kesken ja väistämätön tapahtui. Neljän vuoden liigataival tuli päätökseensä.

–On henkisesti aika raskasta rimpuilla koko ajan taulukon pohjalla. En halua tehdä vertailuja ja lynkata SalBaa, mutta onhan täällä Porissa potentiaalia pirusti enemmän. Oma, hyvä juniorituotanto on todella tärkeä ja se on tuottanut hyviä pelaajia Karhujen edustukseen.

Silti Vuorinen tietää, että helppoa ei tule Porissakaan. Nousijajoukkueella on usein vaikeaa.

–Taso kovenee koko ajan. Liigassa ei ole yhtään vastustajaa, jolta voi odottaa helppoja pisteitä. Mielestäni Classic on sarjassa ylivoimainen ykkönen tällä hetkellä, Vuorinen miettii.

Ainakin yksi tuttu katsoja

Kokoonpanot elivät harjoituspeleissä voimakkaasti, mutta alkuviikon Vuorinen on harjoitellut samassa ketjussa Benjamin Lepolan ja Ville Salosen kanssa. Kolmikolta on lupa odottaa tehoja myös liigatasolla.

Vuorinen uskoo, että nousubuumi tuo väkeä urheilutalon lehtereille alkukaudella. Sen jälkeen joukkueen tehtäväksi jää pelata niin, että väki palaa vielä seuraavaankin otteluun. Yksi Antti Vuoriselle tuttu katsoja on varmuudella paikalla jokaisessa kotipelissä.

–Mutsi lupasi tulla Mynämäeltä katsomaan jokaisen kotipelin.

Antti Vuorinen

Syntynyt: 18.7. 1994 Mynämäellä.

Pituus/paino: 185 cm/83 kg.

Suhteet: poikamies.

Opinnot: opiskelee kolmatta vuotta Satakunnan ammattikorkeakoulussa Porissa. Valmistuu liiketalouden tradenomiksi.

Peliura: SalBassa Salibandyliigaa kahden kauden aikana 40 ottelua tehoilla 31+6=37 ja SBS Wirmossa Divaria kolmen kauden aikana 64 ottelua pistein 49+16=65.

Sopimus: Karhujen kanssa kevääseen 2019 saakka.

Muuta: Playoutien tehokkain pelaaja SalBan torpedoidessa Karhujen liiganousun keväällä 2017 voitoin 3–1. Vuorinen teki kahdessa ottelusarjassa pistepörssin voittoon oikeuttaneet tehot 8+4.

Karhujen alkukausi

Su 16.9. EräViikingit–Karhut

Pe 21.9. Karhut–SPV

Su 23.9. Karhut–LASB

Pe 28.9. Indians–Karhut

Su 30.9. Karhut–KooVee

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut