Edis Tatli luopuu EM-vyöstä ja tähtää MM-kehään - Urheilu - Satakunnan Kansa

Edis Tatli luopuu EM-vyöstä ja tähtää MM-kehään

Edis Tatli keskittyy jatkossa pelkästään maailmanmestaruuden tavoittelemiseen. Arkistokuva.

28.8.2018 12:57

Edis Tatli luopuu ammattinyrkkeilyn kevytsarjan Euroopan mestaruudesta ja keskittyy jatkossa pelkästään maailmanmestaruuden tavoittelemiseen.

–Tatlin ensimmäinen haastaja Euroopassa on edelleen Marvin Petit. Ediksen piti alun perin kohdata hänet jo elokuussa Savonlinnassa, mutta Petit’n loukkaantumisen vuoksi vastustaja vaihtui, manageri Pekka Mäki kertoo tiedotteessa.

–Euroopan ammattinyrkkeilyliitto olisi halunnut, että Edis olisi puolustanut mestaruuttaan kenties jo marraskuussa. Me sen sijaan haluamme keskittyä nyt pelkästään MM-projektiin.

Tatli voitti Euroopan mestaruuden ensi kerran 2015 ranskalaiselta Yvan Mendylta, menetti sen viime vuonna belgialaiselle Francesco Pateralle, mutta valtasi tittelin takaisin uusinnassa. Viimeksi Tatli puolusti mestaruutta elokuussa Savonlinnassa, missä hän kukisti Frank Urquiagan pistein.

Tatli on sijoitettu tällä hetkellä suuren IBF-nyrkkeilyliiton arvolistalla neljänneksi ja WBC-liiton listalla yhdenneksitoista.

Pekka Mäki sanoo, että Tatlille kaavaillaan seuraavaa ottelua tämän vuoden lopulle tai ensi vuoden alkuun.

–On mahdollista, että silloin järjestetään eräänlainen karsintaottelu, jonka voittaja pääsee iskemään MM-vyöstä, Mäki sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: