Pesäkarhut–Manse keskiviikkona Porissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhujen kapteeni latasi paineet itselleen: "Nyt loppui tussuttelu!"

Kapteeni Susanna Puisto vaatii itseltään johtavana pelaajana aiempia välieriä suurempaa roolia.

28.8.2018 16:15

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund totesi ennen välieriä, että porilaisilla on kyky lyödä vähintään kolme juoksua jokaisessa jaksossa.

Takana on nyt kaksi ottelua. Kolmeen juoksuun Pesäkarhut on pystynyt vain kotiottelun toisella jaksolla. Niinpä otteluvoitot ovat 1–1.

Pesäkarhujen kapteeni Susanna Puisto suomiikin joukkueen "mörköosastoa", eli pitkälti itseltään. Puisto muistuttaa, että porilaisten ulkopeli on niin hyvää, että kun "mörköosasto" saadaan kuntoon, Manse kaatuu.

–Nyt loppui tussuttelu!

–Minun aika ottaa roolia ja nousta esiin. Koen sen niin, että jos haluamme finaaliin, minun on oltava hyvä johtava pelaaja, Puisto latasi.

Puisto pamautti runkosarjassa 59 juoksua. Pudotuspelien alussa hän oli sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta kolme viimeisintä peliä kapteeni on pelannut. Niissä hän on lyönyt neljä juoksua, joista yhden Mansea vastaan.

Kuinka hyvin Puisto on toipunut loukkaantumisestaan?

–Olen pelikunnossa, hän vastaa.

Pieniä siirtoja

Välieräsarjan tasaisuus ja pienet juoksumäärät eivät toisaalta ole yllätys. Vastakkain on kaksi vahvaa joukkuetta, joiden ulkokenttä pitää.

–Molemmat pystyvät rikkomaan toistensa peliä, mutta on meillä ollut myös laaduttomia lyöntejä. Ei ole tullut keskiosumia, Österlund mietti.

–Räpylävirheitä tulee niin vähän, että juoksut vaativat laadukasta lyömistä.

Tasan olevassa pudotuspelisarjassa pystyy joskus näkemään, miten henkinen yliote on toisella. Nyt on niin tasaista, ettei sitäkään pysty arvioimaan. Kotietu on antanut pientä otetta molemmissa peleissä, mutta sattumallakin on iso sijansa.

–Molemmat pelit olisivat voineet kääntyä kummalle tahansa. Sikäli sarja voisi yhtä hyvin olla 2–0 suuntaan tai toiseen, Österlund myöntää.

Vaikka joukkueet ja pelinjohtajat ovat toisilleen tuttuja, yllätyksiäkin yritetään. Österlund miettii muokkauksia ja pieniä siirtoja, joilla Pesäkarhut saisi sisäpelinsä auki. Varmaa kuitenkin on, että Mansen Jarkko Pokela vastaa välittömästi jokaiseen siirtoon.

Salmela reissaa

Kokoonpanoa ei pudotuspelihengessä etukäteen paljasteta. Sen Österlund kuitenkin myönsi, että Kemissä asuva ja työskentelevä Kaisa Salmela matkusti tiistaina taas Poriin.

–Kaisa on käytettävissä jokaisessa pelissä, jos meillä on tarvetta.

Pelipäivät Pesäkarhut pystyy rauhoittamaan niin, että opiskelijat eivät ole koulussa eivätkä työssäkäyvät siviilitöissään. Muuten pelaajien arki rullaa pudotuspelienkin aikaan tavalliseen tapaan.

–Pelit tulevat mieleen töissäkin, jos tulee hiljaisia hetkiä. Mutta kyllä työt siinä silti auttavat, että saa välillä ajatuksia irti peleistä, Puisto kertoi.

Pesäkarhut–Manse, Superpesiksen 3. välieräottelu keskiviikkona kello 17.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: