Suomessa siirrytään jääkiekossa Euroopan suurimpaan etätuotantoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liigaa lähetetään ensi kaudella keskitetysti ohjaamosta Pasilasta – ulkotuotantoautot jäävät historiaan

Kiekkoa on tarjolla entistä enemmän. Teknisiin uudistuksiin kuuluu myös esimerkiksi virtuaalistudio ja halleissa moninkertaistettu mikrofonien määrä.

1.8.2018 19:22

Euroopan suurin etätuotantokokonaisuus Liiga-hub, ohjelmaa viikon jokaisena päivänä, Suomen ensimmäinen miesten jääkiekkoliigan naisasiantuntija sekä mahdollisuus valita kaikki tai vain suosikkijoukkueensa ottelut.

Liigan tv-oikeudet seuraavaksi kuudeksi vuodeksi hankkinut Telia esitteli keskiviikkona uudistuksiaan, joista suurimmat liittyvät tuotantoon ja tarjontaan.

Samanaikaisesti Liigan videotuomarointi siirtyy Pasilaan "tilannehuoneeseen".

Kaikki keskitetysti Pasilasta

Liigaa lähetetään ensi kaudella keskitetysti ohjaamosta Pasilasta, ja niin sanotuista vanhoista ulkotuotantoautoista on luovuttu.

–Olemme uusineet jokaisen hallin kuitu- ja verkkoyhteydet, joten testaamme elokuun harjoituskaudella, että ne toimivat joka hallissa, Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja Kalle Takala selittää.

Teknisiin uudistuksiin kuuluu myös esimerkiksi virtuaalistudio ja halleissa moninkertaistettu mikrofonien määrä. Takala lupaa, että ensi kaudella ääntä saadaan myös toisinaan vaihtopenkeiltä.

Uutta yleisöä pyritäänkin kalastelemaan viihteellisemmällä sisällöllä.

–Meillä on tulossa esimerkiksi sketsisarja. Haluamme tuoda myös pelaajien tarinoita uudella tavalla esiin myös kaukalon ulkopuolella: mitä he harrastavat, syövät, mistä he innostuvat, Takala selittää.

Miesten jääkiekkoliigan lähetyksissä nähdään myös ensimmäistä kertaa naisasiantuntija, kun talviolympialaisissa TV5:llä asiantuntijana toiminut Saija Tarkki hyppää Telian remmiin.

Sitä, palaako jääkiekko mahdollisesti Maikkarille Telian ja MTV3:n yrityskaupan myötä, Takala ei vielä suostu kommentoimaan.

–Paljon on varmaan suunnitelmia siihen liittyen, mutta vielä on liian varhaista sanoa. Menee varmaan vuosi tai puolitoista, kun odotellaan EU:n kilpailuviranomaisten päätöstä ja vasta sitten tulee jotakin konkreettista.

Suosituimmat urheilut syksystä lähtien

Viasat: NHL, KHL, Kansojen liiga, Valioliiga, Bundesliiga, Ligue 1, FA Cup, jalkapallon EM-karsinnat (maaliskuusta 2019 lähtien), NFL.

Cmore: Formula 1, SHL, Mestarien liiga, Eurooppa-liiga, yleisurheilun Timanttiliiga, jääkiekon MM-kisat, jääkiekon Champions League, tenniksen ATP-turnaukset.

Ruutu+: Miesten jalkapalloliiga, Superpesis, Rallin MM-sarja.

Yle: Talvilajien maailmancup (hiihto, mäkihyppy, alppihiihto, yhdistetty, lumilautailu, freestylehiihto, ampumahiihto).

Näin näet Liigaa ensi kaudella

Telian kaapelitalouksiin voi ostaa Liigapaketin suoraan. Toinen tapa on hankkia IPTV-mediaboksi ja yhdistää se Telian laajakaistaverkkoon. Telia TV-sovelluksen kautta liigaa voi katsoa puhelimella, tabletilla tai televisiolle peilattuna esimerkiksi Apple TV:n kautta, Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja Kalle Takala selittää.

Valittavana ovat joko pelkästään oman joukkueen ottelut (19,90 euroa), kaikki ottelut (24,90 euroa) tai Viasatin kanssa yhteistyössä toteutettu Allstars -passi (34,90 euroa), jossa Liigan lisäksi näkyvät NHL:n ja KHL:n tärkeimmät ottelut.

Myös TV5 näyttää osan sisällöstä ilmaiseksi. Liigailta-ohjelma näkyy myös TV5-kanavalla, jonka lisäksi otteluita esitetään noin kerran kuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut