Rapin Aatos viides avausmatkalla - Urheilu - Satakunnan Kansa

Rapin Aatos viides avausmatkalla

28.7.2018 20:57

Kolmatta kertaa kuninkuuskisaan osallistuneen Rapin Aatoksen avausmatka 2100 metriä sujui hienosti. Jouni Miettisen valmentama ja Hannu Torvisen ohajastama porilaisori sijoittui viidenneksi voittaja Costellolle 3 sekuntia hävinneenä.

Miettinen oli tyytyväinen "Aatoksen" esitykseen.

–Hienosti se roikkui mukana eikä jäänyt kärkinelikosta liian kauas. Maililla yritetään pysyä hyvin mukana. Aatoksen bravuurimatkalla, pitkällä 3 100 metrillä haetaan sitten parempaa sijoitusta. Uskon kaiken natsatessa sunnuntaina sijoituksen paranevan jopa kolmen joukkoon.

Neljänsiin kunkkareihin osallistuva euralaisen Pasi Teinin valmentama ja Juha Länsimäen ohjastama A. T. Visku oli kymmenes 3,8 sekuntia Costellosta.

Varahevosena mukaan päässyt köyliöläisen Aapo Teperin toinen kasvatti A. T. Veli oli kuudes.

Kuningatarkisan avausmatka oli huipputasainen, sillä kärkikymmenikkö oli maalissa sekunnin sisällä.

Mika Forssin ohjastama Vieskerin Virva sijoittui kahdeksanneksi. Kankaanpääläisen Sanna Päivikkeen valmentama honkajokelaistamma jäi voittaja Akaasiasta ainoastaan 0,8 sekuntia.

Päivike oli hieman huolissaan.

–En voi olla täysin tyytyväinen tamman esitykseen, vaikka ohjastaja piti starttia hyvänä. Eroahan kärkeen tuli ainoastaan vajaa sekunti. Sunnuntaista on vähän vaikea sanoa mitään, kun tammalle ei ole oikein ruoka maistunut. Muuten se on tosi iloinen ja virkeä ja juo paljon.

–Koitetaan maililla pysyä hyvin mukana ja saada ehjä juoksu. Katsotaan sitten, mihin rahkeet pitkällä matkalla riittävät, valmentaja aprikoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: