Rasististen huutojen takia pelin keskeyttänyt tuomari teki päätöksen empimättä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Rasististen huutojen takia pelin keskeyttänyt tuomari teki päätöksen empimättä – "Toimin juuri niin kuin on ohjeistettu"

Erotuomari Mohammad Al-Emara keskeytti ottelun 10 minuutiksi rasististen huutojen takia.

28.7.2018 20:47

Huipputuomariksi pyrkivä Mohammad Al-Emara keskeytti empimättä Hakan ja KTP:n välisen Ykkösen kamppailun, kun avustava erotuomari Elias Juvonen kertoi hänelle katsomosta kuuluneiden huutojen sisällön.

–Sieltä tuli rasistisia huutoja vastustajajoukkueen pelaajalle. Tämäntyyppinen käytös on aina tuomittavaa, Al-Emara painotti.

Kun irakilaissyntyinen Al-Emara sai Juvoselta ensimmäisen viestin rasistisista huudoista, hän kävi kertomassa siitä molempien joukkueiden valmentajille ja käski kuuluttajan kehottaa yleisöä lopettamaan heti.

–Meille on annettu selkeä protokolla näitä tilanteita varten. Toimin juuri niin kuin ohjeistuksessa käsketään, Al-Emara selvitti.

Varoitus ei tehonnut toivotulla tavalla. Kun rasistiset huudot jatkuivat, päätuomari keskeytti pelin ja marssitti joukkueet pukukoppiin kymmeneksi minuutiksi.

–Ohjeistuksen mukaan tauko on 5–10 minuutin mittainen.

Tilanteen vakavuus valkeni toden teolla monille katsojilla vasta siinä vaiheessa, kun joukkueet olivat pukukopissa ja kuuluttaja kertoi seuraavan huudon aiheuttavan pelin lopettamisen kokonaan.

–Joukkueet ymmärsivät tilanteen hyvin ja käyttäytyivät asiallisesti, Al-Emara kiitteli.

Tilanne oli erittäin poikkeuksellinen. Kukaan ei muistanut nähneensä tai kuulleensa vastaavaa.

Rasistisiin huutoihin alentunut mieskatsoja poistettiin katsomosta keskeytyksen aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: