Latvala luovutti ja tyytyy kolmanteen sijaan – ”En vain pääse kovempaa” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Latvala luovutti ja tyytyy kolmanteen sijaan – ”En vain pääse kovempaa”

Jari-Matti Latvala muistuttaa, että rallissa voi sattua ja tapahtua, vaikka erot olisivat jo venähtäneet suuriksi.

28.7.2018 14:38 | Päivitetty 28.7.2018 15:24

Toyotan Jari-Matti Latvalan unelma uran neljännestä voitosta Suomen MM-rallissa mureni lopullisesti lauantaiaamuna ajetuilla neljällä erikoiskokeella.

Tallikaveri Ott Tänak ajaa aivan eri tasolla suomalaiseen nähden. Myös Citroenin Mads Östberg paahtaa karkuun tuurilaiselta. Ellei ihmeitä tapahdu, on Latvalan tyytyminen kolmanteen sijaan. Latvalan ero toiseen sijaan on noin 20 sekuntia ja kisaa johtavaan virolaiseen yli 40 sekuntia.

–  En vain pääse kovempaa. Pojat ajavat nyt äärettömän hyvin. Olen kokeillut vähän seilata iskunvaimentimien välillä, mutta en vain löydä enempää vauhtia, Latvala sanoi päivähuollossa.

Konkarikuljettaja myöntää, että syyllinen löytyy ratin ja penkin välistä. Tänak on osoittanut, että menestys ei ainakaan jää kiinni Toyotan kilpurin Yaris WRC:n suorituskyvystä.

–  Ajamisen puolella tämä ero nyt on. Ottilla on jotain, miten hän pystyy pitämään auton suorempana kovavauhtisilla osuuksilla. Hänellä ei auto niin luista, vaan hän tulee kovaa mutkista ulos, Latvala analysoi.

Jari-Matti Latvala kuitenkin muistuttaa, että rallissa voi sattua ja tapahtua, vaikka erot olisivat jo venähtäneet suuriksi.

–  Koko ajan pitää pysyä skarppina. Palkinnot jaetaan vasta maalissa. Vaikka erot ovat turvallisen tuntuiset, niin se on myös tietyllä tavalla vaarallista, jos päästää hyvänolontunteen puseroon.

Suomen MM-rallissa ajetaan lauantaina vielä neljä erikoiskoetta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: