Pori cupin tavoitteena laajentuminen – nuoret pelaajat nauttivat stadionin peleistä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pori cupissa tunteet saavat näkyä – nuoret pelaajat nauttivat stadionin peleistä

Häviö otti koville. JäPS voitti FC Jazzin lukemin 3–0 kilpasarjan finaalissa.

28.7.2018 20:00 | Päivitetty 28.7.2018 21:42

FC Jazzin 2006-ikäluokan Pori cup sujui pitkälti viime kesän tyyliin. Useammalla ryhmällä kotiturnaukseen osallistuvan Jazzin ykkösjoukkue nappasi pronssimitalit eliittisarjasta, kun taas kakkosjoukkue raivasi tiensä stadionilla pelattuun loppuotteluun.

Vastustaja oli molemmissa sarjoissa sama, Järvenpään Palloseura. Eliittisarjan pronssiottelun porilaiset voittivat 2–1-lukemin, mutta kilpasarjan loppuottelussa vierailijat nappasivat 3–0-voiton.

Tulos ei kuitenkaan ole ainoa mittari, vaikka totisesta nuorisourheilusta onkin kysymys. Järjestävän seuran 2006 syntyneitä jalkapalloilijoita ohjataan säntillisesti eteenpäin niin pelikentällä kuin muutenkin.

Pori cup tarkoittaa muun muassa kyseisen joukkueen valmentajalle Jouni Roukalalle kolmea vähintään kymmenen tunnin päivää. Juuri ennen kotiturnausta joukkue leireili neljä päivää Merikarvialla.

Pohjatyötä riittää, mutta myös innostusta sen tekemiseen.

–Voi sanoa, että olemme tehneet pitkään ja paljon töitä tämän joukkueen kanssa. Meillä on näihin turnauksiin aina tarkat teemat, mitä harjoiteltiin, joten sikäli tulos ei ole ainoa ratkaiseva asia, Roukala kertoi.

–Toki ylpeys säilyy silti, ja voitontahto on kova.

Eliten pronssiottelussa FC Jazz voitti JäPS:n lukemin 2–0. 1–0-maalin teki Eeli Leivo-Jokimäki (10).

Pori cupin vuodesta toiseen säilynyt hienous on nuorten pelaajien intohimo liikkumista ja lajia kohtaan. Vaikka turnausviikonloppu sisältää lapsille ja nuorille paljon muitakin elementtejä kuin pelkät ottelut, niihin suhtaudutaan lähes ammattimaisella vakavuudella.

Pelikentillä tunteiden annetaan näkyä ja kuulua, mikä on hieno lisäarvo koko tapahtumalle. Ei jalkapalloa kannata pelata puolivaloilla, vaikka menossa onkin vielä opetteluvaihe.

–Se on samalla oppia koko elämää varten. Joskus tulee pettymyksiä, ja niitä vain täytyy oppia käsittelemään. Välierätappion jälkeen itkettiin, mutta sitten taas saatiin myönteisiä kokemuksia. Nämä ovat matseja, joilla on merkitystä, Roukala sanoi.

–Käymme muualla Suomessa turnauksissa ja joskus ulkomaillakin, mutta kotiturnaus on aina erilainen. Täällä katsomossa ovat isät, äidit ja isovanhemmat, ja sen huomaa pelaajistakin.

Oma ikimuistoinen kokemuksensa ovat stadionilla pelatut finaalit. Pääkatsomossa on paikalla enemmän väkeä, kuin mihin monet ovat tottuneet. Olot ovat kaikin puolin kunnossa. Joukkueet saapuvat pukuhuoneista alkuseremonioihin samaan tyyliin kuin isommissakin turnauksissa.

Tämän huomasi myös kilpailun johtaja, yleismies ja Jazzin 2005 syntyneiden ikäluokan voittoon luotsannut Mostafa Modabberian.

–Stadionjärjestelyt ovat saaneet paljon kiitosta. Esimerkiksi meidän joukkueemme piti palaverin edustusjoukkueen pukukopissa, mikä oli monille iso juttu, Modabberian totesi.

Kentänhoitajien, laadukkaan kisatiimin, joukkueenjohtajien ja vuosien tuoman rutiinin ansiosta järjestelyt ovat sujuneet mallikkaasti, ja palaute on ollut yleisesti myönteistä.

FC Jazzin Anselmi Juhola (39) keskittyy.

Modabberianin johdolla Pori cupin taustaryhmässä mietitään jo tulevaisuutta. 188 joukkuetta on iso määrä, mutta tavoitteet ovat korkeammalla.

–Haluamme tehdä tästä isomman turnauksen kuin se nyt on. Markkinointia on mietitty paljon, ja meidän on saatava itsestämme enemmän irti.

–Yhteistyötä kaupungin kanssa on jo tehty ja palavereja pidetty keväällä, mutta syksyllä istumme uudelleen alas miettimään, miten saamme tuotua Poria vieläkin enemmän esiin. Tämä tapahtuma koskee laajaa ikäryhmää Porissa. Tarjolla on maauimalaa, seikkailupuistoa ja monia muita liikuntapaikkoja, Modabberian luetteli.

Tapahtuman suosiota ja arvostusta kannattelevat silti ennen kaikkea kovatasoiset ottelut mahdollisimman laajalle ikäryhmälle.

Maalivahti Ossi Laaksonen torjui rangaistuspotkun. Kuvassa myös Juuso Marttila (35) ja maalin pronssiottelussa tehnyt Alex Luhtanen (11).

Pori cup 2018

Mukana on kaikkiaan 188 joukkuetta.

Sarjojen finaalien tuloksia:

Lauantai:

P05 Haaste LeKi Futis–FC Jazz 1–2.

P06 Elite NuPS–FC Inter 2–3.

P06 Kilpa FC Jazz–JäPS 0–3.

P06 Haaste LauTP–EuPa 0–0 (3–2 rp.).

Sunnuntain finaalit stadionilla:

Klo 13 P07 Kilpa.

Klo 14 P07 Haaste.

Klo 15 P08 Elite.

Klo 16 P08 Haaste.

Klo 17 P08 Kilpa.

Sunnuntain muita tapahtumapaikkoja:

P09 klo 9 alkaen Toejoen kentällä.

P10 klo 10 alkaen Noormarkun kentällä.

P11 klo 10 alkaen Herralahden kentällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: