Suomen lentopallonaiset jäivät jyrän alle – Pääiskijän poissaolo vei voittotoiveet välierässä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen lentopallonaiset jäivät jyrän alle – Pääiskijän poissaolo vei voittotoiveet välierässä

Kesän huonoin peli tuli Suomelle huonoon paikkaan.

14.6.2018 20:56

Loistokesän pelanneelle naisten lentopallomaajoukkueelle tuli torstaina ikävä mahalasku Budapestin illassa. Suomi kärsi Kultaisen liigan välieräkamppailussa tyrmäävän 0–3 (21–25, 13–25, 14–25) -tappion Bulgarialle.

–Harmittaa, kun kesän heikoin peli tuli tähän paikkaan, Unkarista tavoitettu kapteeni Pauliina Vilponen harmitteli.

Ensimmäinen erä oli vielä lupaava. Suomi nousi kuuden pisteen takaa tasoihin ja taisteli erävoitosta loppuun asti, vaikka sekaan osui luvattoman paljon pehmeitä suorituksia ja B-tyttövirheitä.

Siinä oli selkeästi iskun paikka, mutta se jäi hyödyntämättä.

Tämän jälkeen laajalla rintamalla vyörynyt Bulgaria teki mitä tahtoi.

Pääiskijä Piia Korhosen poissaolo vei Suomen voittotoiveet, vaikka kukaan ei suostunut sanomaan sitä ääneen.

Korhosen hyökkäysvoimaa olisi tarvittu kipeästi, jotta Suomi olisi pystynyt antamaan kunnon haasteen laajalla rintamalla vyöryneelle Bulgarialle.

Euroopan eliittiin noussut Korhonen putosi pelistä alkulohkon päätöskamppailussa Unkaria vastaan. Vasen nilkka muljahti pahasti. Nivelsidevamma vaatii pitkän kuntoutuksen.

Nyt voidaan vain toivoa, että Korhonen toipuu elokuun puolivälissä alkavaan EM-karsintaan. Tapio Kangasniemen luotsaamalle joukkueelle avautuu silloin loistava sauma lopputurnaukseen. Suomi pelaa samassa lohkossa Tshekin, Viron ja Ruotsin kanssa.

Tilastojen valossa suomalaisten toiveet olivat vähäiset ja kamppailuun lähdettäessä. Bulgaria oli vienyt kuudestatoista keskinäisestä kohtaamisesta peräti viisitoista. Suomen ainoa voitto on 30 vuoden takaa Montreux'n kansainvälisestä turnauksesta.

Bulgaria on Euroopan ranking-listalla yhdeksäntenä, kun Suomi on vasta 20:s. Sijoitus ei kerro täyttä totuutta Suomen nykytasosta, mutta maanosan kärkeen on edelleen matkaa.

Perjantainen Kultaisen liigan pronssiottelu tarjoaa nopean mahdollisuuden kasvojen pesuun.

Joka tapauksessa Kultaisen liigan välieräpaikka on maajoukkueen paras saavutus kautta aikojen.

Suomi on ollut EM-kisoissa kaksi kertaa (1977 järjestäjämaana ja 1989 karsinnat läpäisseenä), mutta joukkue jäi molemmilla kerroilla lopputurnauksen jumboksi.

Kultainen liiga

Täksi kaudeksi perustettuun Kultaiseen liigaan kelpuutettiin Euroopan rankingissa sijoilla 9–20 olevat naisjoukkueet.

Euroopan kahdeksan parasta joukkuetta pelaa kuudelletoista maailman parhaalle maalle rakennetussa Nations liigassa.

Kultaisen liigan finalistit selviytyvät 20.–24. kesäkuuta järjestettävään Challenger Cupiin. Liman turnauksessa ovat mukana myös isäntämaa Peru, Kolumbia, Puerto Rico ja Kazakstan.

Turnauksen voittaja pääsee yrittämään ensi kesän Nations liigaan karsinnan kautta. Karsintavastustajana on naisten ykköskilpailun tämän kesän heikoin haastajamaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: