Venäjä nostatti upeilla maaleilla MM-kisahuumaa avausottelussa – Putin myhäili aitiossa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Venäjä nostatti upeilla maaleilla MM-kisahuumaa avausottelussa – Putin myhäili aitiossa

Juri Gazinski puski täysin vapaasti vuoden 2018 MM-kisojen avausmaalin Saudi-Arabian verkkoon.

14.6.2018 20:00

Heti jalkapallon MM-kisojen avausottelussa nähtiin todellista maali-iloittelua, mikä nostatti kisatunnelman Venäjän voiton myötä heti kattoon Luzhniki-stadionilla.

Valtavien paineiden alla pelaava Venäjä sai jalkapallon MM-kotikisoilleen juuri toivomansa alun, kun Saudi-Arabia kaatui 5–0 (2–0) avausottelussa.

Kisaisännät saivat elintärkeän avausmaalin jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun saudien puolustus nukahti kulman jälkitilanteessa ja Juri Gazinski pukkasi täysin vapaasti keskityksen takatolpilta verkon perukoille.

Nopea avausmaali vapautti yli 80 000 -päisen yleisön kovaan huutoon. TV-kuvissa nähtiin myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin myhäilevän tilannetta aitiossa yhdessä saudiprinssin kanssa.

Kentällä nopea avausmaali selvästi vapautti myös Venäjän joukkueen, joka ei ollut ollut voittanut ennen MM-kisoihin valmistavista seitsemästä pelistä yhtäkään.

Ennen taukoa Denis Tsheryshev huudatti kotiyleisöä ilmiömäisen upealla osumalla. Hienon kuvion päätteeksi Tsheryshev chippasi pallon yli saudipuolustajan ja tykitti pallon aivan yläristikon tuntumaan.

Tsheryshev oli tullut vaihdosta kentälle, kun Alan Dzagojevin vasen takareisi paukahti täydestä juoksusta avausjaksolla. Dzagojev nilkutti vaihtoon sen näköisenä, että pelaaminen tulevissakin otteluissa on vaarassa, mikä olisi kova takaisku Venäjälle.

Toisella jaksolla vaihdosta kärkeen tullut Artem Dzyuba pukkasi heti kentälle päästyään Venäjälle 3-0-lukemat. Millintarkan keskityksen tähänkin maalin tarjoili avausosuman tavoin Aleksandr Golovin.

Vielä lisäajalla Tsheryshev teki vielä upeamman maalin, kun ulkosyrjällä lähetetty volley painui upeasti ohi Abdullah Al-Mayoufin, jolla ei ollut Venäjän maaleihin sanan sijaa. Ja vielä ennen loppuvihellystä Golovin osoitti, että pallot löytävät myös millintarkasti verkon perukoille, kun vapari painui aivan tolpan juureen.

Katsomossa kisatunnelma oli heti kohdillaan.

Saudit pyörittelivät pelissä palloa, mutta seurauksena oli pahoja pallonmenetyksiä, josta Venäjä iski tylysti vastaan.

MM-karsinnoissa Saudi-Arabialle peräti 16 maalia tehnyt saudikärki Mohammad Al-Sahlawi pääsi vain kertaalleen vaaralliseen paikkaan, mutta pallo kimposi venäläispuolustajan kautta niukasti ohi maalin.

Luzhniki-stadionilla aalto kiersi yleisössä saudien jäätyä kisaisäntien jalkoihin, mutta avausvoitosta huolimatta Venäjällä on vielä kova työ jatkopaikkaan, sillä A-lohkon kovimmat vastustajat ovat Uruguay ja Egypti, jotka aloittavat kisaurakkansa perjantaina keskinäisellä kohtaamisella.

Vladimir Putin seurasi avausottelua paikanpäällä Luzhniki-stadionilla

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: