Mohammad Al-Sahlawi on Saudi-Arabian MM-tähti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Oletko kuullut tästä valtiosta? Saudi-Arabian MM-tähti oli hurjana karsinnoissa – rokotti heikosti tunnettua futismaata

Belgian Toby Alderweireld (vas.) ja Saudi-Arabian Mohammad Al-Sahlawi taistelivat pallosta harjoitusottelussa.

14.6.2018 16:00

Venäjä ja Saudi-Arabia käynnistävät jalkapallon MM-kisat torstaina A-lohkon avausottelulla. Kentällä ei varsinaisesti vilise koko maailman tuntemia tähtiä, molemmat joukkueet koostuvat lähes täysin kotimaan sarjojen pelaajista. Ottelulla on kuitenkin suuri merkitys A-lohkon jatkopaikkojen metsästyksessä.

Venäjän kotiyleisö valtaa Luzhniki-stadionin, jossa MM-kisat sekä alkavat että päättyvät. Kotiyleisö odottaa varmasti voittoa, mutta se saa varoa Saudi-Arabiaa, joka pelaa aggressiivisesti Juan Antonio Pizzin opeilla.

Saudi-Arabia pelaa MM-kisoissa viidettä kertaa ja hakee toista jatkopaikkaansa alkulohkosta. Nykyjoukkueen yksi suurimmista tähdistä on hyökkääjä Mohammad Al-Sahlawi, jolta odotetaan maaleja.

Al-Sahlawi edustaa kotimaan sarjan Al-Nassria, mutta harjoitteli alkuvuodesta kolmen viikon ajan Manchester Unitedin kanssa. Vierailu oli osa ManU:n ja Saudi-Arabian urheilupäättäjien tekemää yhteistyösopimusta. Saudi-Arabia lähetti Al-Sahlawin Manchesteriin valmistautumaan MM-kisoihin. Yhdeksän pelaajaa vieraili Espanjassa.

Vaikkei 31-vuotias keskushyökkääjä olekaan saamassa rahakasta ManU-sopimusta, hänet on syytä ottaa vakavasti. Al-Sahlawi voitti Aasian MM-karsintojen maalikuninkuuden 16 osumalla. Hän on tehnyt 38 maaottelussa 28 osumaa. Toki on todettava, että 16 karsintaosumasta puolet eli kahdeksan syntyi eksoottista Itä-Timorin maajoukkuetta vastaan.

Itä-Timor sijaitsee Malaijien saaristossa Aasiassa ja maassa asuu reilu miljoona asukasta. Itä-Timor ei kuulu maailman suurimpiin jalkapallomahteihin: se on kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa sijalla 190. Itä-Timor jakaa sijoituksen Guamin kanssa. Kaikkiaan joukkueita on 211.

Al-Sahlawi osui karsinnoissa ja MM-kisoja edeltävissä harjoitusotteluissa yhtä MM-kisoissa pelaavaa joukkuetta, Australiaa, vastaan. Australiaa muuten luotsaa hollantilainen Bert van Marwijk, joka valmensi Saudi-Arabiaa MM-karsinnoissa.

Van Marwijkin jälkeen valmentajaksi tuli argentiinalainen Edgardo Bauza, jonka potkujen jälkeen on päädytty Pizziin.

Jalkapallon MM-kisojen avausottelu Venäjä–Saudi-Arabia Suomen aikaa kello 18. Yle TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: