Hradecky symppaa surullisen hahmon maalivahtiritaria: "On se raakaa" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hradecky symppaa surullisen hahmon maalivahtiritaria: "On se raakaa"

Lukas Hradecky on pysäyttänyt palloja hyvällä prosentilla maajoukkueessa ja seurajoukkueessa.

2.6.2018 17:29

Maalivahdit ovat jalkapallossakin tietyllä tavalla hyvinkin oma heimonsa. Liverpoolin Loris Karius, Mestarien liigan finaalissa kahdesti epäonnistunut ja sitä myöten futismaailman sylkykupiksi joutunut vahti on saanut painajaisiltansa jälkeen kollegoiltaan laajasti tukea. Tukea tulee myös Suomen jalkapallomaajoukkueen ja saksalaisseura Leverkusenin tähtivahdilta Lukas Hradeckylta.

–Me ollaan yksinäisiä susia, sotureita kentällä. Tiedän henkilökohtaisesti, kuinka paska fiilis se on. Heijastaa arkielämäänkin, hyvä, jos pystyt ruokakauppaan menemään. Onneksi ei ole itselle niin paljon tullut (jättimokia), mutta silloin kun tulee, niin se tuleva viikko on ihan hirveää, Hradecky pohtii.

–On se raakaa. Kritiikkiä, perusteltua ja perustelematonta, tulee. Ei ole Lorisilla hirveän kiva fiilis mennä Liverpoolin takaisin, aloittaa uusi kausi. Tuo jää olemaan hänen kanssaan loppuiäksi, valitettavasti.

Paranemisprosessi on yksilöllistä. Hradeckylla on omat keinonsa.

–Jollain tavalla vain pitää itsensä kaivaa siitä ulos, ja ruveta uskomaan taas itseensä. Se paranemisprosessi, mihin sitä vertaisikaan... vaikka jos eroat parisuhteesta, mietit ensin mitä olet tehnyt väärin ja sitten tajuat, ettei se välttämättä ollutkaan itsestä kiinni.

–Jollain tapaa se hetki pitää kärsiä. Itsellä on aina auttanut se, että on kuitenkin pelannut niin paljon niitä hyviä pelejä, auttanut joukkuetta. Ja myös treenien kautta, sekä sen, että juo muutaman bissen ja miettii, että tämä on vain jalkapalloa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: