MuSa jäi tasapeliin. - Urheilu - Satakunnan Kansa

MuSan tasapelipisteessä kitkerä sivumaku

Verneri Salminen ei ole MuSan puolustuksessa joutunut katselemaan tällä kaudella takaiskumaalia.

13.5.2018 21:39

Tasapeli on aina tappiota parempi, mutta Musan Salaman kotiavaus jalkapallon Kakkosessa ei varsinaisesti riemuhuutoja aiheuttanut.

Porilaisjoukkue selvitti kauden kolmannenkin pelinsä ilman tappiota tai edes päästettyä maalia, mutta pelaamisessa riittää vielä hiottavaa.

–Hieman on nyt kaikissa peleissämme ollut samaa ongelmaa. Olemme tuskailleet maalipaikkojen luomisen kanssa, mietti enimmäkseen puolustuspäädyssä ahkeroinut Ronald Karlsson.

Kaksi tehtyä maalia kolmeen otteluun ei ole kovin paljon. Sunnuntain peli päättyi 0-0-tasatulokseen.

Puolustuspeli on toiminut mainiosti, sillä äitienpäivän vieraaksi saapuneen FC Kiffeninkin huippupaikat jäivät minimiin. Salaman asenne on kunnossa, eikä yksikään pelaaja ota vapaapäivää velvollisuuksistaan.

–Kärkeä myöten kaikki tulevat auttamaan tosi alhaalle, sillä kaikki lähtee liikkeelle hyvästä puolustamisesta.

–Asiat ovat säilyneet suurin piirtein ennallaan uuden valmennuksen kanssa, eikä mitään suuria muutoksia ole nähty, kertoi toista kauttaan Musan Salamassa pelaava Karlsson.

Jos kotijoukkue tuskaili tehottomuutensa kanssa, ei yhden pisteen menetys ollut kovin lähellä. Vahvasti alkukaudella pelannut maalivahti Tomi Mikkelsson ei joutunut varsinaiseen rumputuleen, eikä puolustajienkaan iltapuhde ollut poikkeuksellisen vaikea.

–Jokaisessa kolmessa ottelussa on tuntunut tosi helpolta puolustuksessa. Tärkeintä on aina se, että tilanteissa uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja, totesi Karlsson.

–Aina sekin auttaa, että veskari pystyy ottamaan huipputorjuntoja.

Viime kausien aikana Salama on viihtynyt oman lohkonsa kärkikahinoissa, ja sen suuntauksen jatkumista ajatellen sunnuntain tasapelistä jäi kiusallinen sivumaku. Pitkä kausi ei anna armoa kovin monen menetetyn pisteen osalta, ja sunnuntaina täysikin pistepotti oli mahdollista ottaa.

Porilaisnipussa on silti ainesta. Kun hyökkäyspeli ja tilanteiden rakentelu loksahtavat kohdalleen, tulivoima on riittävästi hyvien sijoitusten uusimiseen.

Puolustuksesta se tuskin jää vajaaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: