MuSa pelaa kauden ensimmäisen kotipelinsä. - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pysyykö MuSan nolla edelleen?

Tomi Mikkelsson on aloittanut kautensa kahdella nollapelillä.

13.5.2018 7:00

Mies voi lähteä Porista, mutta Pori ei lähde kokonaan miehestä.

Näin on käynyt myös Musan Salaman maalivahti Tomi Mikkelssonille, joka siirtyi länsirannikolta pääkaupunkiseudulle jo 11-vuotiaana. Nyt 21-vuotias maalivahti on asunut noin puolet elämästään Porin ulkopuolella, mutta aina hän on pitänyt itseään porilaisena.

–Kyllä minä olen porilainen mielestäni ollut koko ajan, vaikka Helsingissä olen asunut pitkän aikaa. Murre ei koskaan poistunut täysin puheesta, ja asenne on aina ollut se sama, minkä lapsena oppi, Mikkelsson nauraa.

–Välillä kaverit ovat siitä jotain sanoneetkin. Olen ottanut sen enemmän kehuna kuin minään muuna.

Viime kaudella Mikkelsson pelasi HIFK:ssa, missä tilille tuli yksi pelattu Veikkausliigamatsi. Siinä hän pääsi pelaamaan noin 70 minuuttia, kun ottelun aloittanut maalivahti loukkaantui.

–Ei sitä debyyttiä ehtinyt jännittää yhtään, kun kaikki tapahtui niin nopeasti. Hävisimme 1–2, mutta ihan tyytyväinen voin olla omaan peliini.

Kausi oli kuitenkin Mikkelssonille rikkonainen loukkaantumisen takia. Tänä kesänä hän haluaa ennen kaikkea päästä pelaamaan ja MuSa antoi siihen mahdollisuuden.

–Minulla oli ranne murtuneena viime kaudella, mikä sekoitti kuviot aika pahasti. MuSan soittaessa minun ei pitkään pitänyt miettiä vastaustani. Paluu kotiin oli helppo päätös.

–Täällä on hyvä joukkue, joka haluaa päästä Kakkosta ylemmäs. Itselleni olisi tärkeää saada peliaikaa, että voin kehittyä jalkapalloilijana. Täällä omat ja seuran intressit kohtasivat heti.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Mikkselsson ei ole päästänyt maaliakaan. MuSa tulee monessa ottelussa pitämään vastustajaan enemmän palloa, mutta aina paikkoja omalle maalillekin tulee jossain vaiheessa.

–Muutama koppi minun on pitänyt ottaa, mutta hyvin olemme puolustaneet. Se on tässä sarjassa erityisen hienoa, että ohipelejä ei voi tulla yhtään. Kärkisija voi karata käsistä nopeasti.

–Minun pitää myös olla keskittyneenä jokaisena hetkenä, vaikka paine on välillä pitkät ajat pois omalta maalilta. Olen mielestäni henkisesti aika vahva, mikä auttaa keskittymisessäkin.

MuSa pelaa sunnuntain kunniaksi kauden ensimmäisen kotipelinsä. Vastaan urheilukeskuksen tekonurmelle tulee FC Kiffen, joka on saanut neljä pistettä kahdesta avauspelistään.

–Kausi on alkanut ihan hyvin ja samalla tavalla haluamme jatkaa. Pystymme tarjoamaan yleisölle varmasti laadukasta ja mielenkiintoista jalkapalloa. Kotikentällä pitää myös pystyä voittamaan aina, Mikkelsson päättää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: