FC Jazzille raskas tappio Helsingissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

FC Jazzille raskas tappio Helsingissä

FC Jazz kompastui yllättäen kotikentällään sarjajumboon.

28.8.2018 21:17

Heikossa vireessä oleva FC Jazz on luisumassa uhkaavasti turvallisesta keskikastista kohti putoamisviivaa. Tiistaina porilaiset hävisivät tärkeän jalkapallon Kakkosen kellarikerroksen kamppailun Helsingissä. Kotijoukkue FC Kiffen oli parempi maalein 1–0 (1–0).

Ottelun ainoa maali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Kalle Kärki pääsi siirtämään vapaasti ilman estelyjä pallon Jazzin verkkoon rangaistuspilkun kohdalta. Osuma oli Kiffenille koko kaudella vasta yhdeksäs, kun joukkue on pelannut 18 ottelua.

FC Jazzin paras paikka tuli toisen jakson alkuun. Vieraat juhlivat jo tasoitusta, mutta erotuomari Lina Lehtovaara hylkäsi osuman paitsiona neuvoteltuaan ensin tovin avustavan tuomarin kanssa.

Naisia nähdään harvemmin erotuomareina miesten korkeimmilla sarjatasoilla. Lehtovaara on viheltänyt muun muassa naisten Mestarien liigaa ja ollut EM-kisoissa neljäntenä tuomarina.

Hänen piikkiinsä FC Jazzin tappio ei mennyt, vaikka porilaiset piirittivätkin erotuomarin pelin jälkeen ja protestoivat voimakkaasti.

Tilanne Kakkosen B-lohkon pohjalla kiristyi entisestään tuloksen jälkeen. Kiffen on nyt kahdeksantena 18 sarjapisteellä, mutta vain pisteen putoamisviivan yläpuolella. FC Jazz puolestaan on sijan ja neljä pistettä Kiffenin yläpuolella.

FC Jazz on viiden ottelun kuntopuntarissa sarjan heikoin joukkue. Viidestä viime pelistä on tarttunut matkaan vain yksi sarjapiste. Porilaisilla on jäljellä vielä viisi ottelua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: